Beunhazen

BeunhazenEr was eens een groep Hollandse beunhazen in het verre Zuid-Afrika. Deze beunhazen staan bekend als knappe, intelligente en  zeer gemotiveerde jongeren.  Op een maandagochtend worden deze schoonheden stralend wakker gemaakt door de grote vriendelijke reus, genaamd kleine Jan. Vol goede moed treden deze beunhazen de gammele maar o-zo-gezellige bus van onze Hannes in. Aangekomen op de bouw blijkt dat onze lieftallige aannemer te laat is. Maar de beunhazen laten zich niet zomaar uit het Afrikaanse veld slaan en pakken hun kwasten, pikhouwelen en scheppen. De beunhazen maken hun naam waar.


De mensen kijken hun ogen uit. Het oude verroeste hek wordt naar een glanzend groen hek omgetoverd, het plafond wordt stralend wit en er ontstaat zelfs een trap naar het paleis voor de kleinmensen (de kleuters). Kleine Jan zorgt goed voor de beunhazen. Hij voorziet hen van lekkernijen waar ze in Nederland u tegen zeggen (broodje pindakaas enzo). Wat de beunhazen voor elkaar krijgen heeft men in Afrika zelden meegemaakt. Vol voldoening verven de beunhazen elkaar groen, maken elkaar nat en hebben de grootste lol.

Ook het shack-repair en het kinderwerk werpt haar vruchten af. De bouwvakkers kunnen het tempo van de beunhazen met moeite bijbenen. Uiteindelijk worden de huisjes van de mensen gerepareerd en sommige mensen worden voorzien van een voedselpakket. De kleinmensen worden vermaakt met zelfgemaakte kettingen en belleblazen. Ze hebben de tijd van hun leven.

Na een lange dag werken zijn zélfs de beunhazen uitgeput en moe. Ze stappen snel de gammele bus van Hannes en rijden terug naar hun huisje op Shalom. Hier genieten zij van een welverdiend diner en gaan tevreden naar bed. Op naar een nieuwe dag met veel gebeun.

Dit sprookje is u aangeboden door wederom het leukste groepje van deze reis, namelijk die van

VEEN!

Alco: het is lache hiero. Ik heb al zin om jullie alles te vertellen! Opa en oma, echt leuk dat jullie ook wat schreven! En alle andere natuurlijk ook :). Cora, hou nog even vol! En blijf schrijven hé dikzak.  Pap en mam, echt leuk dat jullie zo vaak schrijven! De stukjes zijn ook echt pittig grappig! Geniet nog allemaal van de vakantie! Nu ben ik inspiratieloos. TOEDELOEEE

Demi: Lieverds, nog een paar dagen knallen en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Daar denken we hier nog maar niet aan, hoor. We genieten volop van alle bijzondere dingen die we (nog gaan) meemaken. Opa en oma, bedankt voor jullie berichtje; heel leuk. Blijf berichten! Laatste berichtje tot aan thuis, zie jullie zaterdag! Luf joe x

Manoek: Lieve allemaal! Vandaag hebben we allemaal echt keihard gewerkt en het resultaat is steeds duidelijker te zien. Nog de laatste paar dagen knallen en genieten van het prachtige uitzicht en het heerlijke weer, ik ben helemaal verbrand. Oma, super leuk dat u ook reageert! Geniet nog allemaal van jullie vakantie en ook van de wintersport! Dikke kus van mij.

Elsbeth: Lieve allemaal. Vandaag keihard gewerkt, heerlijk! Meiden veel plezier morgen! Opa en oma super leuk jullie berichtje! En ja we hebben eieren hahaha. Ann en de rest van de Hammetjes dikke knuffel terug! Iedereen die nog meer gereageerd heeft ook bedankt! Het is zo leuk om reacties te lezen, dus blijf dat vooral doen!:) Pap en Mam tel maar lekker af, ik doe dat nog niet! Ik ga nog een paar dagen fiks genieten en dan zie ik jullie allemaal weer! Dikke kus.

Angela: Hier mijn laatste berichtje deze week. Ik ga nog even goed genieten van de laatste dagen hier, maar ik heb ook wel zin om jullie weer te zien. Kaylee, jij moet wel zelf meer berichtjes sturen hoor! Eigenlijk moet iedereen veel blijven reageren, vind ik super leuk! Ann, ik wil even zeggen dat ik aan je denk nu en ik ben er in gedachten voor je, dikke knuffel en kus voor jou. Lieve allemaal, ik zie jullie zaterdag weer! Ik hou van jullie, hele dikke kus van mij.

Sietske: Lieve allemaal, wat super leuk om al die lieve en leuke reacties van jullie te lezen. Vandaag ben ik weer een dagje wezen bouwen, we hebben echt  veel bereikt vandaag. Ook heb ik vandaag kinderwerk gedaan met echt super lieve en rustige kindjes, dit was ook weer enorm leuk. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en het begint hier steeds meer te wennen. Ik hoop dat jullie nog veel reageren ondanks dat ik zelf niks meer mag schrijven. Veel liefs van mij!

Wim: Alles gaat hier goed en er komen ook fantastische berichten uit Nederland. Gefeliciteerd Lies!!!! Nog een klein weekje en dan hoop ik iedereen weer te zien…

Beunhazen Beunhazen Beunhazen Beunhazen Beunhazen Beunhazen

 

Comments are closed.

nl_NLDutch