Special moments…

Special moments...Er is er één jarig, hoera hoera! Vandaag is Yvonne jarig! Heel Shalom is versierd met ballonnen en slingers. Terwijl Jan iedereen op een vriendelijke manier iedereen aan het wekken is, zijn de eersten alles al aan het versieren en zingen.

Het is 7 uur en we krijgen een stevig ontbijt, terwijl Yvonne in het zonnetje wordt je gezet. Vervolgens staat Hannes klaar met zijn bus om ons weg te brengen naar Borolelo. Terwijl we de bus uitstappen worden we overspoeld door een horde zwarte kinderen. Dat betekent dus… knuffeltijd!! Lekker kroelen en knuffelen met kleuters. Nadat we gister een emotionele dag hebben gehad, gaan we vandaag weer gestimuleerd aan het werk, voor deze mensen doen we het!!


Het kinderwerk gaat goed. We lopen door het township en al tijdens de wandeling volgen vele kinderen de blauwe SHIB shirts. Ze beginnen ons te kennen, een mooie ontwikkeling. De kinderen worden steeds enthousiaster en maken mooie werkjes. Alleen voor de lach op hun gezicht doen wij het, dat geeft ons voldoening.

Een andere groep gaat met Wim het township in om voedselpakketten te bezorgen. Ze hebben twee paketten. Eén voor een opa en oma met 7 kinderen. De kinderen zijn wees en daarom wonen ze nu bij hun opa en oma. Gisteren vertelde dokter Niel van Schalkwijk over AIDS. Hier, midden in het township zijn de gevolgen meer dan zichtbaar. Indrukwekkend!

De bouw gaat ook erg goed. Voor aan de weg besteed Felix samen met zijn kornuiten vele uren aan het weghalen van de oude poort. Gelukkig wordt het oude hek, met de hulp van Jan Torn, bijna helemaal weggehaald.

Tijdens het schilderen staan Lorenzo en Tamar met de twee bewoners van de hair-salon te praten. De jongens vragen of iemand in de groep gitaar kan spelen. Ze willen namelijk graag gitaar leren spelen, dat is hun droom. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen. dus Gert-jan en Nick gaan volgende week hun droom proberen te vervullen

Wij zijn dankbaar en blij dat wij dit werk mogen doen. Het is leuk dat de juffen van de kleuterschool ons elke dag meer tegemoet komen. Wel hebben wij het gevoel dat sommige dingen erg oneerlijk verdeeld zijn. Waarom zijn wij in het rijke Nederland geboren en andere leeftijdsgenoten als wees leven in Zuid-Afrika?

Nu is het tijd voor een feestje, taart eten en dan lekker slapen om de volgende dag weer uitgerust er tegen te kunnen. We mogen een uurtje langer opblijven. 😉

Gerianne: Hoi allemaal, het is hier helemaal geweldig! Vandaag lekker gebouwd en gister kinderwerk gedaan. Al die kindjes zijn echt superlief! Voorlopig heb ik het hier nog wel naar mijn zin! Liefs Gerianne
En mam, zomaar wat schrijven mag hoor 😉 PS. Timon en Carola, weten jullie al of jullie naar Canada gaan volgende week?

Wianne: Hooi Mam, Pap, Diederik, Eline, Josina, Vera en Gerda! Het is hier heerlijk, het uitzicht is prachtig en met mij gaat alles goed. Ik krijg zelfs genoeg slaap, Gerda. Maar Eline, maak geen misbruik van de situatie. (Wat gij niet wilt dat u geschied…Moewhahaha) Ik mis alle hoofden wel een beetje hoor. Over het weer hoef je je geen zorgen te maken hoor Vera. Het kan hier hier ook Nederlands weer zijn.  Liefs Wianne. P.S. Nathalie nog van harte gefeliciteerd en Esmee gefeliciteerd met jullie 17e verjaardag!

Felix: Hoi iedereen! Ik heb het hier heel erg naar mijn zin hoor. Ik heb inmiddels van alles gedaan, zoals bouwen, shacks bezoeken en ik heb zelfs leren klaverjassen. Het is hier ook super mooi weer. Ook veel nieuwe vrienden en vriendinnen, zoals Anne. Ik hoop dat het bij jullie in Nederland ook goed gaat. Pap, mam, oli4 en max als ik geen bericht meer plaats voor jullie weggaan alvast een fijne vakantie fuerteventura! Groetjes Felix.

Nick: Heey allemaal! nou, we hebben het werken wel in de vingers. Het bouwen is erg leuk om te doen, veel afwisseling in de klussen. Maar ook het kinderwerk, wat ik gister heb gedaan was mooi om te doen, omdat ze shib nog niet eerder hadden ontmoet. Je moest hun vertrouwen winnen. Verder is het land zelf ontzettend mooi, mooi weer. Gelukkig hebben we nog 1,5 week om hier te werken en te genieten. Hoe is het met jullie? Met Dorien en Tom en Jort? groetjes Nick

Lianne: Hoi allemaal! Het is hier erg leuk. Afgelopen 3 dagen gewerkt op de bouw, en ook een voedselpakket gebracht. Hoop ook dat ik snel kinderwerk mag doen. Het vroeg opstaan blijft wel lastig maar het valt nog mee haha. Het weer is hier echt heel lekker. En mam, zelfs het eten is hier lekker haha. Mis jullie allemaal wel een beetje hoor. Kevin, ik hou van je! & van de rest ook natuurlijk 🙂

Judith: Lieve papa, mama en de rest! Het is hier erg gezellig, rustig en indrukwekkend!Ik geniet van elk moment en heb het erg naar mn zin. De afgelopen dagen ben ik een beetje geland en raak er steeds meer van overtuigd dat ik echt in Zuid- Afrika ben. Deze weeek heb ik gebouwd, geschildert, kinderwerk gedaan, gezwommen, weerwolven gedaan, naar de kinderbegraafplaats geweest en al een beetje bruin geworden. Ik hoop dat het in Nederland ook allemaal goed gaat. Bedankt voor de leuke reacties, dit moeten jullie echt blijven doen. Ik hou van jullie. Liefs Judith

Henk: Hoi schat. Hier gaat het goed. Lekker om weer in Zuid-Afrika te zijn. Bouw gaat top. Enthousiaste groep hebben we :-). Je krijgt de groeten van Koos, Willemien, Niel, Mary en alle andere oude bekenden hier in Zuid-Afrika. Ik hoop dat de laatste dag werken voor je goed is gegaan. Geniet van je vrije dagen, samen met Jasper en Floor. Liefs Henk

Special moments... Special moments... Special moments... Special moments... Special moments... Special moments... Special moments... Special moments...

Comments are closed.

nl_NLDutch