Besef

BesefVanmorgen worden we lieftallig gewekt door de zachte stem van onze Jan(neke). Dat vroeg opstaan gaat nog aardig gemakkelijk met dit heerlijke weer en prachtige uitzicht. We nuttigen weer een goed georganiseerd ontbijt, en daarna weer op naar de kleuterschool. Naast het kinderwerk en bouw beginnen we ook met ‘shack-repair’.

Op de bouw gaan we weer als werkpaarden tekeer: schuren, schilderen en het oude hek verwijderen. We zijn weer een stuk verder gekomen dan gisteren.

De kinderwerkers hebben het aardig rustig vandaag. Ze komen op plekken waar de kinderen nog moesten wennen aan onze groep. Toch hebben ze een goede morgen met het kleine groepje kinderen. Ze vertellen Bijbelverhalen, maken maskers en zingen.

De shack-repair groep heeft vandaag een bijzonder emotionele ervaring. Nadat de groep voedselpakketten heeft uitgedeeld gaan zij naar een begraafplaats. De groep is erg onder de indruk. Er wordt besloten dat iedereen vandaag een bezoek brengt aan de begraafplaats. Er zijn voornamelijk kindergraven te vinden van kinderen die nog geen twee jaar oud zijn geworden. Dit maakt bij iedereen veel emoties los. We krijgen het besef waar we voor in Afrika zijn en hoe gezegend wij zijn als Nederlanders.

Vanavond komt Dr. Neil van Schalkwijk met zijn vrouw naar Shalom. Hij is dokter in Rustenburg en vertelt ons over het aidsprobleem in Zuid-Afrika. We horen onder andere dat meer dan 80% van de kinderen die HIV-positief is, hun zesde levensjaar niet halen. Interessant en erg indrukwekkend.

Opnieuw beseffen wij hoe belangrijk het is om er te zijn voor de kinderen en hen een beetje hoop te kunnen geven.

Groetjes,

De leukste groep van deze reis, namelijk die van VEEN!

Nien, namens de hele groep bedankt voor je reactie, super lief!

Demi: Mam! Gefeliciteerd met je verjaardag, een gezellige dag nog, ook namens de groep. Steeds meer hebben we in de gaten waar we voor werken en helpen, heel gaaf en indrukwekkend. Bedankt voor de reacties, ga vooral door! Veel liefs xxx

Alco: Heel erg bedankt voor de leuke reacties! We lopen echt te azen op die dingen. Afrika wordt steeds indrukwekkender. Ik vind het super hier! Succes nog op school en t werk, en blijf schrijven 😉 Ajuuu

Manoek: Vandaag is echt een dag geweest waarin ik zelf pas echt tot een besef kwam waar we het allemaal voor doen. Echt super leuk trouwens om alle reacties te lezen, bedankt allemaal! En blijf vooral doorgaan met alle reacties 🙂 xxxx

Elsbeth: Jo&Juud GEFELICITEERD! Hoe heb je t gevraagd  (wil ik erg graag weten;))? Vandaag was ook voor mij een bijzondere dag, hiervoor zijn we echt naar Zuid-Afrika gekomen! Bedankt voor alle reacties en blijf ze vooral schrijven, is namelijk super leuk om te lezen! Ik ga  weer lekker zonnen! Dikke kus!

Sietske: Lieve allemaal, super bedankt voor al die lieve reacties vanuit Nederland. We zijn gisteren begonnen met het bouwen en met het kinderwerk, dit was direct al heel indrukwekkend maar ook heel erg leuk. Ik hoop nog  veel van jullie te horen. Veel liefs Sietske.

Angela: Lieve allemaal, gister is het harde werken echt begonnen. Ik heb al plafonds gerold (foto), plinten en het hek geverfd. Ik krijg er steeds meer plezier in en we zien al veel vooruitgang. De kinderen van de school zijn ook zo leuk! De begraafplaats was wel heftig vandaag! Blijf reageren! Mis jullie, dikke kus!

Wim: Zo nu dan na een mooie dag even een regel van mij. We blijven kijken naar de uitdagingen en blijven niet hangen in de problemen. Lastig maar niet onmogelijk. En met voedselpakket uitdelen geven we weer een beetje hoop. Mooi om te doen…

Besef Besef Besef Besef Besef Besef

Comments are closed.

nl_NLDutch