Het echte werk begint

Het echte werk begintWe worden om 6 uur gewekt, klaar voor de eerste werkdag in de township. Na een stevig ontbijt brengt Hannes, de buschauffeur, ons naar Borolelo.

Daar aangekomen knuffelen, zingen en spelen we even met de kinderen van het schooltje. Alle kinderen zijn heel enthousiast om ons te zien en doen vrolijk mee. Vervolgens zijn we klaar voor het echte werk; bouwen en kinderwerk.

Op de bouw wordt de groep verdeeld over drie werkzaamheden. Het schuren en schilderen van het hek, schilderen van het plafond en plamuren en cement maken. We hebben keihard gewerkt. Jullie kunnen trots op ons zijn, want de leiding is dat ook. 🙂


Voor het kinderwerk halen we kinderen uit de township op om te knutselen, zingen, dansen en spelen. Dit zijn de kinderen die niet naar school gaan. Met de kinderen maken, kleuren en plakken we bloemetjes. Dit vinden ze erg leuk.

De armoede die we zien in de township maakt diepe indruk op ons. Dit motiveert ons nog meer om door te gaan met wat we doen. Je beseft pas hoe erg het is als je er midden in staat, dan weten we waarom we hier zijn.

Nu genieten we na een heerlijke maaltijd van Koos en Willemien van een rustig avondje.

Tamar: He lieve allemaal. Ik heb vandaag echt de dag van mijn leven gehad, super veel geknuffeld en zoveel kinderen zien lachen! Heerlijk! 🙂
En oma, we gaan er gezellig samen een fotoboekje van maken! Dikkekus en ik houd van jullie x

Dieuwertje: Lieve allemaal, vandaag mocht ik beginnen met kinderwerk, dit was erg indrukwekkend en ik heb veel armoede gezien.
Het was leuk om de kinderen blij te kunnen maken met dansen, zingen en knutselen!! Ik heb erg genoten vandaag! En de groetjes van Els
. liefs mij xxxx

Joletta: Haa lieve mensen! Nou, de eerste werkdag is alweer voorbij. We hebben veel gedaan en hard gewerkt. De kinderen zijn echt enorm lief! En het is hier nog steeds enorm genieten! Afrika is echt een prachtig land! Hoe gaat het met jullie thuis? Love you all en Gert Jan natuurlijk!

Lisa: Hey lieve allemaal, ik heb echt een super dag gehad. Het vele knuffelen met de kinderen was echt geweldig, het deed me goed ze te zien lachen 🙂 Ik denk aan jullie en hoop dat jullie het ook leuk hebben thuis. Hoop dat het goed gaat op school Laura. Liefs, ik hou van jullie, vooral van jou natuurlijk Delc x

Anne: Hey allemaal! Het is hier nog steeds helemaal super. Na afgelopen dagen had ik toch wel zin om echt wat te doen. Nou dat is vandaag helemaal gelukt. Keihard gewerkt op de bouw en de kinderen in het schooltje blij gemaakt. Ik geniet volop! Succes deze week, en Gers ik hou van je! Mam ook van jou hoor. Haha 😉 xx

Gert-Jan: Hee allemaal, vanochtend begonnen we met het knuffeluurtje. Dat betekende 4 zwarte kindertjes op je arm en 1 op je nek. Daarna heb ik het oude hek gesloopt. Lekker beuken dus 🙂 Ik geniet van de natuur en de rust hier. Het is een keer wat anders dan de grote Europese steden. Ik heb het erg naar m’n zin! tot snel! Groeten vanuit de rimboe! laters

Yvonne: Vandaag met kinderwerk begonnen was geweldig leuk. Leuk al die reacties van iedereen bedankt hoor we kijken er naar uit hier. We hebben er zin in om de komende weken hier hard aan het werk te gaan. Groetjes allemaal familie vrienden en collega’s

Het echte werk begint Het echte werk begint Het echte werk begint Het echte werk begint Het echte werk begint Het echte werk begint

Comments are closed.

nl_NLDutch