Scholenreis 2014 – Laat je zien!

Laat jezelf zien!Update 8 feb: De groep is vannacht rond 3.00 uur (plaatselijke tijd) aangekomen op Shalom.

Update 7 feb 21.30: De groep is inmiddels veilig geland in Johannesburg. Nu volgt een busreis naar Shalom.

Laat je zien! Ja, dat is wat er gaat gebeuren!

We staan aan de vooravond van de 5e scholenreis, nog een paar dagen en dan gaan we.

30 jongeren van het Johannes Fontanus College, die zich uitermate hebben ingespannen gaan samen met hun begeleiders afreizen naar Swartruggens in Zuid-Afrika om daar te gaan werken onder de lokale blanke maar vooral de zwarte bevolking.

Wat we gaan doen is altijd weer spannend, maar zeker is dat we aan de toekomst van zwarte krullenbollen gaan werken maar niet minder aan die van jullie kinderen. Ze laten zich zien door het weggeven van hun handen, hart en liefde. Door hun lach en hun traan. Ze laten een beeld achter van Jezus. Als ze daar werken, als ze Bijbelverhalen vertellen maar vooral als ze de kinderen omarmen en ze aandacht geven. Denk vooral aan dat lied “Zie hoe Jezus daar loopt in Zuid-Afrika, met een kruis op zijn rug….” Jullie kids lopen daar!

Het thema van onze reis is ‘oog in oog’! Dat gaat zich uiten in wat de jongeren gaan zien, heel dichtbij en soms confronterend. Het mooie van Zuid-Afrika, maar ook het verschrikkelijke in de ziekte HIV / aids en de armoede van de township. En als we levend en wel weer terug zijn zullen ze dat proberen te vertellen maar dat zal soms best lastig zijn.

We hopen op een bijzondere reis waarin te zien is wie we zijn!

Hun wieg stond in Nederland en dat is zo’n beetje het rijkste land van de wereld. Maar ben je ook echt rijk, of zie je in Swartruggens wat echte rijdom en geluk is, in de zwarte koppies van de kinderen?

Laat je verrassen en geef je gezicht en je hug weg voor een kind!

Ouders, bedankt dat we jullie jongeren mogen meenemen. Met Gods zegen hopen we op een onvergetelijke reis met perspectief. Voor de kinderen daar en voor jullie kids.

En we zijn zo weer terug. Jullie kunnen ons volgen op de site van SHIB. Hopelijk worden onze berichten dagelijks gelezen en natuurlijk wachten we met smart op jullie berichtjes uit Nederland.

Mochten er zaken zijn die jullie of wij moeten melden dan is er de belboom met daarin de nummers de mensen van SHIB die dagelijks met ons in contact staan.

Zuid-Afrika: we komen er aan!

Jan Torn, Projectleider.

 

Comments are closed.

nl_NLDutch