Reünie SHIB: Dankbaar achterom kijken en hoopvol vooruit

ReunieRuim 140 oud-deelnemers en andere betrokkenen bezochten begin deze maand de reünie die SHIB in Barneveld had georganiseerd. In 2003 werd deze stichting opgericht, dat werd tijdens een reünie herdacht. Enkele speciale gasten waren van heel ver gekomen: uit Zuid-Afrika.

SHIB is een christelijke vrijwilligersorganisatie die de hulpverlening vooral richt op sloppenwijken rond het plaatsje Koster in Zuid Afrika. Organisaties daar, die goede plannen hebben en betrouwbaar lijken, worden door SHIB geholpen met stenen gebouwen. Als er een project bekend is, zoekt SHIB naar deelnemers die mee willen helpen een gebouw te realiseren. In groepsverband reist men naar de sloppenwijk om daar de handen uit de mouwen te steken. Het geld dat deze deelnemers meenemen wordt ingezet voor bouwmaterialen en verdere afbouw van het project. Zo konden er  in de afgelopen 10 jaar een groot aantal projecten gerealiseerd worden: twee life care centers, drie kleuterscholen, twee lokalen bij een bestaande school, een schoollokaal voor een school voor gehandicapten en twee groentetuinen.

“Als je terugkijkt is het werkelijk heel bijzonder wat er allemaal gebeurd is”, aldus voorzitter Gerhard Wilts. “Onze dank gaat met name uit naar de God die dit ons in het hart gaf en het mogelijk maakte.” De reünie stond helemaal in het teken van dankbaarheid. Een grote bijzonderheid, naast het weerzien van elkaar, was het ontmoeten van de ’vader en moeder’ van de jeugdherberg, waar de groepen tijdens hun verblijf daar ondergebracht worden: Koos en Willemien Olivier.  Een andere bijzondere gast was de aanwezigheid van de kleuterjuf van een van de gebouwde scholen: Antoinet Pule en haar man. Tijdens de reünie maakte ze diepe indruk door solo een danklied te zingen. Naast de vele herinneringen die de gasten konden ophalen, was er een een sing-inn met liederen van dankbaarheid.

“SHIB blijft deze reizen organiseren, want er is nog genoeg te doen.”, aldus Wilts, “In februari 2014 zal er een groep leerlingen van het JFC afreizen naar de sloppenwijk van Swartruggens om de bouw van een weeshuis te starten. Er zullen daarna ook nog andere reizen nodig zijn om dit te realiseren. Er is nog plaats. Informatie en opgave kunnen via onze website www.shib.nl “.

Reunie Reunie Reunie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch