Kalmte kan je redden!

Kalmte kan je redden!Vanmorgen hadden we het “geluk” dat we uit mochten slapen tot maar liefst half acht. We werden wakker gemaakt met een heerlijk happy birthday-liedje voor de twee jarigen in de groep: Christine & Alwin!

Na een heerlijk ontbijt vertrokken we om 9 uur met de bus richting Borolelo. We zouden gipsplaten uit een vrachtwagen moeten lossen, deze zou er om half 10 zijn. De gipsplaten zijn bedoeld voor het plafond in de crèche. Echter is dit Zuid-Afrika (dat leren we hier snel;)) en duurde het nog zo’n 2 uur.

In de tussentijd gingen we in groepjes door de sloppenwijk en hebben we gezien in welke armoede al die schattige kinderen opgroeien. De kinderen kwamen al snel achter ons aan en we hebben daarna met ze gespeeld/gestoeid.


Toen de klus met de gipsplaten geklaard was, gingen we weer terug naar Shalom. Daar hadden we heerlijk de tijd om te douchen, volleyballen, lezen, en van het zonnetje te genieten. Om half vier werden we door “ome Koos” meegenomen op een grote kar achter zijn trekker om een rondleiding te krijgen over zijn enorme terrein. Hij vertelde ons van alles over de bomen, de dieren en de eerdere bewoners: Een enorme belevenis! Je zou bijna vergeten dat we hier op werkvakantie zijn, maar daar worden we morgenochtend als om 6 uur de wekker gaat vast pijnlijk aan herinnerd…

Tim: Voelt als thuiskomen, reis was lang maar nu al geweldig.

Ruben L: Wat een rust, alleen al de glimlach van kinderen maken je dag al goed.

Sharon: Lieve familie en vrienden, Het is heerlijk hier! Op en top genieten.  Jullie hadden waarschijnlijk ook niet anders verwacht. Taam, trui is heerlijk!

Hijkie&Mariek: Smarties zijn al op.. Love you guys!

Sanne: Ik heb eigenlijk nog niet zo veel te vertellen foto’s zeggen genoeg. Ohja het gaat goed met me hoor 😀

Esther: Lieve vrienden en familie, alles hier is echt geweldig! Lieve kinderen knuffelen ? En Opa E. nog van harte gefeliciteerd namens Thirza, Myrthe en ik.

Mirthe B: Lieve familie & Geurt, het is hier heel leuk! C. B. heeft een fantastische verjaardag gehad, ze mocht voorop de trekker en er is vaak voor haar gezongen?. (bedankt voor het kaartje, lieve Geurt!)

Ruben V: JAA weer een nieuwe ervaring rijker: wedstijd geitenkeutels tuffen met als hoofdprijs een ijsje!! Jeej. En natuurlijk mooie indrukken van het land en cultuur Zuid-Afrika!

Mirjam: De vliegreis heb ik overleefd, Joël’s knie is wel blauw denk ik. ? Nu in het prachtige Afrika. Zo bijzonder, moet soms echt even in m’n arm knijpen om het goed te beseffen. Gezellige groep, we houden het hier nog wel even vol! Groetjes en liefs aan iedereen ook namens Joël xxx

Kalmte kan je redden! Kalmte kan je redden! Kalmte kan je redden! Kalmte kan je redden! Kalmte kan je redden! Kalmte kan je redden! Kalmte kan je redden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch