Nacht van de school

Nacht van de schoolOp dinsdag 15 januari 2013 bracht een bestuurslid van SHIB een bezoek aan de GBS de Plantage, een basisschool in Veenendaal. Naast een prachtig Bijbelverhaal werd ook verteld over het werk van SHIB in Zuid-Afrika. Christiaan Abbing, docent van deze klas vertelt: “Dit verhaal maakte flink indruk op de kinderen uit groep 6/7, vooral het gedeelte over kinderen die niet het voorrecht hebben om in een goed schoolgebouw les te krijgen.”.


In de daarop volgende periode is er nagedacht over wat wij als klas kunnen betekenen voor SHIB. En zo werd het plan voor een schoolmarathon geboren: vierentwintig uur naar school (én les!) voor het goede doel. Aanvankelijk waren er wat kritische leerlingen: ‘Leuk bedacht meester, maar dat gaat toch nooit lukken…’, maar hoe vaker we erover praatten met elkaar, hoe concreter de plannen werden.”.

En nu is het zover: groep 6/7 wil vierentwintig uur naar school gaan. De actie begint op vrijdag 5 juli 2013 om 08.45 uur. Zaterdag 6 juli 2013 om 08.45 uur hoopt de klas moe maar voldaan deze lange lesdag af te sluiten.

Christiaan: “Tijdens deze Nacht van de school zullen we steeds lessen volgen. Het programma is af en er staan leuke en bijzondere activiteiten op het programma, die allemaal in het teken zullen staan van het voorrecht om naar school te gaan.

Natuurlijk is een etmaal op school heel erg lang. Het is dan ook niet erg als er kinderen zijn die het niet volhouden. We maken op school plaatsen waar de ‘afvallers’ lekker kunnen gaan slapen. Sommige leerlingen hebben al aangekondigd dat ze er alles aan zullen doen om wakker te blijven…”.

De leerlingen hebben allemaal een sponsorformulier meegekregen, waarmee ze zoveel mogelijk geld bij elkaar halen, door zich te laten sponsoren per uur of met een vast bedrag. Het twitteraccount van de actievoerders: https://twitter.com/groepzeszeven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch