Samen!

Samen!Maandag 8 april is het weer zover. De jongerengroep komt bij elkaar om zich voor te bereiden op de reis in augustus. Vanaf 18.30 uur druppelen de jongeren en de leiding binnen. Al snel is het gezellig druk. Bijna iedereen is er, al hebben sommigen de tentamenweek voorrang moeten geven. Allereerst is er een presentatie van Tim en Robert over het thema samen. Hoewel iedereen daar positieve gedachten over heeft, zitten er ook negatieve aspecten aan. Je gaat wel twee weken heel intensief met elkaar om. Hoe ga je om met irritaties, wat doe je als je toch even alleen wilt zijn, wat doe je als je er even door heen zit? In voorbeelden, sketches en de nodige humor wordt dit levendig voorgedaan. Belangrijke conclusie: we praten wel met elkaar, maar niet over elkaar.

Daarna komt Gaby met een dag in Afrika. Wij worden om 5.30 uur gewekt, om 6.00 uur de goede morgen gesprekken (gmg). Daarin tijd om te bidden en tijd om met elkaar te verwerken wat we hebben meegemaakt. Daarna om 6.30 uur ontbijten en rond 7.30 uur vertrek naar de bouw. Rond 15.00 uur terug en tijd voor onszelf. Vooral de mededeling dat wij rond 5.30 uur worden gewekt zorgt voor verschrikte uitroepen. Vooral de avondmensen schrikken het hardst. Punt is dat de mensen in Afrika heel vroeg naar bed gaan en met de zonopkomst opstaan. Wij hebben altijd een vol avondprogramma. Maar daar is geen internet, geen tv en het is vooral heel erg donker. Rond 22.00 uur wordt het stil. Degene die willen slapen gaan naar bed. We passen ons dus aan.

Daarna praten Popke en Cor ons bij over de financiën. Iedereen krijgt maandelijks een overzicht met de stand. Met sommigen gaat het al erg goed, anderen hebben meer moeite. Onder leiding van Popke worden ideeën uitgewisseld. We zijn vooral op zoek naar klussen. Probeer, bijvoorbeeld, via ouders, broers, zussen, ooms en tantes bij bedrijven klussen te krijgen of sponsorbedragen. Verkopen van producten levert ook het nodige op. Mensen kopen graag iets, soms liever als alleen geld geven. Giften aan SHIB zijn aftrekbaar en kunnen zo worden verdubbeld (bij het hoogste tarief). Gaby gaat nog informeren of wij hulp kunnen bieden bij activiteiten rond Koninginnedag. Belangrijk is wel dat wij zelf actief worden. Het komt niet vanzelf naar je toe.

Onder leiding van Jannemarie, is er tijdens de pauze gelegenheid om de kleding te passen. Het is belangrijk om als groep herkenbaar te zijn. Dik of dun of er net tussen in. Voor iedereen iets passends :-).

Na de pauze komt het inentingsprogramma aan de orde. Het is belangrijk om daar op tijd mee te beginnen. Op de ouderavond, maandag 1 juli, komen gezondheidsaspecten ook nog terug. Na dit toch wel serieuze onderwerp gaan we speeddaten. Sharon en Thirza stellen de vragen en twee aan twee en telkens wisselen proberen wij zo elkaar beter te leren kennen. De sfeer zit er al snel goed in!

Zomaar wat indrukken van zo’n avond. Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is het voorbereidingsweekend. Wij zijn benieuwd wat we gaan doen in Afrika. In ieder geval speeltoestellen plaatsen bij de crèche in Borelelo. Verder liggen er aanvragen voor bouwprojecten voor gehandicapten en wezen. We wachten af. We hebben er in ieder geval zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch