Afscheid

Je ziet het al een tijdje aankomen, maar dan is het toch even schrikken: de laatste werkdag is aangebroken. Na de GMG’s en het ontbijt gaan we op weg naar Borolelo – en om alvast alweer te wennen – dit keer in de luxe bus van Rademan Busse. In Borolelo worden we zoals gewoon weer opgewacht door onze kleine fans en dat is dus ook voor het laatst en dus best emotioneel. Voor dat we aan onze werkzaamheden beginnen, hebben de kinderen van de crèche eerst samen met onze hovenier Jan bomen geplant, wat het begin is van de tuin! De rest van het door hem gemaakte plan mag door de mensen hier uitgevoerd worden.


In de bouw zijn vandaag de laatste tegels aangeleverd, zodat dit afgemaakt kan worden. Het laatste schilderwerk wordt nog gedaan. Dus kunnen we de bouwplaats met een gerust hart achtergelaten, dit gold ook voor een gedeelte van ons werktenue. Sommige gingen op hun kousen de bus in. Ook zijn er nog drie pakketten voedsel en kleding weggebracht, deze werden weer dankbaar in ontvangst genomen door de shackbewoners.

Bij het kinderwerk zijn we verder de township ingetrokken en er waren dit keer veel moeders aanwezig die volop meededen met onze spelletjes. Ook konden we uitleggen dat het heel belangrijk is dat kinderen naar school moeten voor hun verdere ontwikkeling.

’s Middags namen we afscheid van iedereen, toen was het tijd om naar Shalom te gaan. Wat best een moeilijk moment was. Vanavond rest ons nog een spelletjesavond: “Ik hou van Holland” onder de bezielende leiding van Linda de Mol, alias Andries Korlaar.

Willem: Familie, vrienden, kennissen bedankt voor jullie vele reacties. Man, pa en opa hoopt jullie zaterdag weer te zien!

Hennie: Het was een heel bijzondere ervaring. Ik vond het heel fijn om hier iets te kunnen betekenen, maar ik ga nu ook weer graag naar huis. Tot zaterdag, liefs ma en oma.

Hans: Met veel genoegen en blij kijk ik terug, maar ook vooruit, naar zaterdag om jullie allemaal weer te treffen.

Ineke: Zoals op de muurkrant is gekrabbeld: You don’t change Africa;  Africa changes you! Op naar huis…

Marian: Hallo allemaal in Nederland. Bedankt voor jullie reacties.  Vanaf zaterdag hoop ik jullie weer persoonlijk te kunnen vertellen over deze mooie, bijzondere reis, een verrijking voor het leven.

Ton: Het zit er weer (bijna) op. Fantastische groep, mooie resultaten, mooie tijd. Maar alleen mogelijk met Zijn hulp en daar ben ik me steeds van bewust. Wat mij betreft op naar een volgend project. Groeten aan iedereen en tot zaterdag (of daarna).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch