Een topdag

Ook vandaag begon de dag koud (zeker voor Zuid Afrika). We beginnen als groep om 06:30 met het Goede Morgen Gesprek. Dit is altijd erg fijn om te doen, deze gesprekken zijn altijd bijzonder en geven veel kracht en steun waardoor we steeds meer een eenheid worden.

Na een stevig en goed door Katrien verzorgd ontbijt gaan we in de bus naar Borolelo. We worden vandaag weer enthousiast ontvangen door de kinderen waar we steeds meer van gaan houden. Na goed geknuffeld te hebben gaan we aan het werk.


De groepen worden weer verdeeld en een ieder gaat lekker aan de slag. Er wordt weer druk geverfd en betegeld. De deuren zijn aangekomen en worden door Willem en zijn maat op maat gemaakt en afgehangen. Het kinderwerk wordt vandaag door Alie geleid, waarbij het verhaal van Noach wordt verteld. Op een groot doek is de Ark geschilderd met een heleboel dieren erbij. Door een luik in het doek kunnen de kinderen “de Ark” binnenstappen.  ’s Middags wordt er geschminkt, wat echt een happening was voor de kinderen. Er zijn zeker wel 60 kinderen op afgekomen.

Ton en Jannie gaan ’s ochtends samen met een aantal “social workers” door Borolelo om een aantal shacks te bezoeken. Zij kijken wat er gerepareerd kan worden en aan wie kleren en een voedselpakket geschonken kan worden. In de middag wordt een kleding- en voedselpakket uitgereikt aan de bewoners van één van de shacks die ’s ochtends zijn bezocht. Het pakket wordt met heel veel dankbaarheid ontvangen. Hierna wordt er met de bewoners gedankt en gebeden.

Onderweg terug breekt het zonnetje door, waarvan we allemaal nog heerlijk hebben kunnen genieten. Een aantal van ons hebben een lekkere wandeling gemaakt, op zoek naar een schildpad, die tijdens de busrit was gezien Helaas was de schildpad verdwenen. Natuurlijk zijn er genoeg andere leuke plaatjes geschoten waaronder één van de diamantmijn.

Na het eten staat er een film “Sterrenhemel” op het programma. Een zeer indrukwekkende film die laat zien hoe oneindig klein wij zijn in Gods schepping.

Henk: Lieve mensen, ik voel me als een vis in het water.

Marion: Ik heb het erg naar me zin. Jorike, met de foto’s komt het wel goed. Dikke kus aan Jorike, Joop, Bart en Sander. (Tussen haakjes; ik mag maar 1 zin).

Tanis: Nog steeds een zeer mooie reis, met name de mogelijkheid om wat voor de mensen hier te betekenen. En ik heb slingers gemaakt op je verjaardag Saf. Aan mijn gezin: ik mis jullie.

Joke: Groeten aan de kinderen en andere familie. Kusje voor Nick en Iris.

Jan: Vandaag niet in de bouw gewerkt, maar kinderwerk gedaan. Het was een topdag. Groetjes van Pa aan de kinderen en alle kleinkinderen. Zie jullie gauw.

Doris: Ik doe erg veel indrukken op, ik vind het hier leuk en gezellig met de groep en groeten aan Husam, Sietske, Denise, kleinkinderen en familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch