Een drukke dag

Na een koude start van de GMG om half zeven krijgen we weer een heerlijk ontbijt. Om kwart voor acht de bus in om bij aankomst direct aan de slag te gaan. Dit keer werden we niet verwelkomd door de kinderen van de school, omdat ze al in het lokaal zaten. Mogelijk vanwege de kou.

Vanmorgen repareren wij (Elbert, Jan van M, Jolanda, Ton, Alie, Doris) een shack bij een alleenstaande vrouw met 3 kinderen. Het verbaast ons heel erg dat de vrouw geen of nauwelijks emoties toont. Er werd niet gekeken naar de reparatie. Toen deze klaar was, heeft de tolk de vrouw in de shack geroepen om het voedselpakket te geven en een knuffel voor de baby. De baby moest er spontaan van huilen. Ze had waarschijnlijk nog nooit een knuffel gezien en wist niet wat ze ermee moest. We hebben met elkaar gebeden waarna we teruggegaan zijn naar de bouw. Daar hebben de mensen niet stilgezeten. Er is verder gegaan met de het leggen van de tegelvloer in de toiletten. Verder is er geschilderd aan de raamkozijnen en het boeiboord van het gebouw. De deuren zijn inmiddels aangekomen. We hopen daar morgen mee aan de slag te gaan.

Het kinderwerk (Andries, Henk, Marian, Tanis, Hennie) was weer een succes. Vandaag stond Zacheus in de boom (in dit geval Andries). Het knutselwerk over Zacheus, een kleurplaat met ramen erin, is goed gegaan. Na het knutselwerk kregen de kinderen een halve banaan. Dit viel goed in de smaak en smaakt naar meer en meer…. De kinderen maken ’s middags van gekleurde stroken slingers. Het is een feest om te zien. We starten de middag met ongeveer 30 kinderen. Aan het einde van de middag is het aantal opgelopen naar meer dan 100 kinderen. Dit komt omdat er kinderen uit school komen en aanhaken.

Voor het shackrepair ging het groepje met versterking van Willem weer op pad. Nu gaan we naar een shack van een alleenstaande vrouw met twee kleine kinderen. Tot onze schrik staat de vuurkorf midden in de shack. Er is geen ventilatie (de gaten niet meegerekend) en alles zit onder het roet. Als we luttele seconden in de shack staan, krijgen we al last van onze luchtwegen en longen. Het ziet eruit alsof we in een bbq zijn beland. Het is niet te omschrijven hoe dit ruikt en eruit ziet. Ton en Willem zijn aan het overleggen over de mogelijkheden om hier iets aan te doen. Ondertussen gaan de andere de roet van de pannen, schotels, bestek en bakjes afwassen. Dit is een hele onderneming.  Ook geven we aandacht aan de kinderen die daar zijn. Er wordt besloten om het dak te vernieuwen en een plek voor de vuurkorf buiten te maken. Dit zal waarschijnlijk maandag gaan gebeuren.

Bij terugkomst op Shalom zoeken we alle meegenomen kinderkleding uit. Dit gaan we uitdelen bij de shackrepair. We hebben geen avondprogramma. Sommige van ons gaan lekker vroeg naar bed.

Janny: Hoi lieverds, het gaat goed met mij, zoveel indrukken, zo indrukwekkend, ik hou van jullie en mis jullie allemaal x voor Sanne en Milan x  voor allemaal en mijn moe.

Jan van M: Geweldig om wat voor je medemens te kunnen betekenen. Dikke kus voor Willy, Sander, Mirthe en Floortje. Bedankt voor jullie lieve reacties.

Elbert: Ik heb het heel erg naar mijn zin. Bedankt voor de reacties. Dit vind ik erg leuk en doet me erg goed!

Alie: Voel mij weer helemaal op mijn plek, kinderwerk is weer geweldig. Knuffel Danny en Evy van mij. Groetjes voor iedereen. Kus voor Jan.

Andries: Hoi schatten. Ik krijg hier enorm veel levenservaring. Groeten aan de kindjes en collega’s van Eemdijk. Veel lieve knuffels aan Lotte, Huub, Daan en Floortje. Dikke kus voor Gerda. De niet-groetjes aan Jet 🙂

Jolanda: Ik heb nog maar 500 foto’s gemaakt. Valt toch best mee als je al 3 weken hier rondloopt 🙂 ?

Tanis: Lieve Saffie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hou van je… een dikke knuffel uit Zuid Afrika ook voor de rest. Namens Doris; Denise en Linford, gefeliciteerd met het goede nieuws.

Hans: Opa Hans stuurt hele hartelijke felicitaties  aan Saffira voor haar 9e verjaardag. Hartelijke groeten  en kusjes ook voor Ezri, Isabel en Mamma. Dáááág!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch