Een geslaagd feest

06.00 uur: de wekker. Maar eigenlijk worden we iedere keer al eerder gewekt door de vroege vogels onder ons :).

Na ons goede morgengesprek en het ontbijt kwamen wij om 08.15 uur weer aan bij het bouwproject, ‘onze’ school. Natuurlijk stonden de kinderen daar al weer op ons te wachten. We knuffelden weer wat af en dit keer konden we daarna meteen aan de slag met de diverse klussen. De groep van het kinderwerk heeft na het Bijbelverhaal en de spelletjes in de middag heel enthousiast een mooie ketting van aan stukjes geknipte rietjes gemaakt. Een paar moeders, ook van de partij, waren gecharmeerd van Elbert die met kinderen op z’n arm ging touwtje springen. Al met al was het voor de kinderen, en voor ons, weer een geslaagd  feest!


We gingen  vol goede moed op weg voor shack repair. Aangekomen bij het huisje was de bewoonster niet thuis en konden we, helaas, niets voor haar betekenen. Het voedselpakket hebben we uiteindelijk heel goed kunnen besteden aan een gezin wat het heel hard nodig had. Ze waren ontroerd en heel dankbaar! De kinderen sprongen om ons heen van blijdschap.

Na een welbestede werkdag keren we weer terug naar Shalom. Een aantal mensen ging een heerlijke duik nemen in het zwembad van Gerhard, de zoon van Koos. Na het heerlijke avondeten kregen we bezoek van Neil van Schalkwijk en Hill Baars. Zij vertelden ons over de HIV/AIDS programma’s waar zij mee bezig zijn. Alles is gericht op het terugdringen van deze vreselijke ziekte en de gevolgen daarvan. Speciaal hiervoor hadden we ook nog 2 Nederlandse meiden (Alette en Patricia) bij ons uitgenodigd die hier in Afrika 2 maanden stage lopen. Nu tijd om weer ons bed op te zoeken en morgen weer aan de slag te gaan!

Ineke: Elk moment is bijzonder, steeds weer iets nieuws om te zien en te voelen. Dikke kus voor Ro en Am.

Hans: Morgen weer lekker aan de slag met tegelmaatje Ali uit Malawi. Saludos y besos del mono.

Willem: Lieve thuisblijvers, ik heb het ontzettend naar m’n zin hier maar het is soms wel zeer emotioneel om mee te maken. Allemaal de hartelijke groeten, ook aan mijn kleine schaapjes, Willem.

Hennie: Het is onvoorstelbaar wat je hier ziet, het raakt je tot diep in je hart; dankbaar werk. Liefs en kusjes aan allemaal.

Ton: Goed om hier weer te zijn. Er gebeuren weer mooie dingen door en met ons. Groeten aan iedereen.

Marian: Het is bijzonder om hier te zijn! Hele mooie ervaring met een gezellige groep. Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch