De eerste werkdag

Vandaag is het dan zover; we gaan eindelijk naar Borolelo. Na een kwartiertje met de bus komen we aan bij een prachtig groot gebouw wat het gebouw blijkt te zijn waar we aan gaan werken. Het is indrukwekkend om te zien wat de vorige SHIB groepen tot nu toe hebben gemaakt.

We worden opgewacht door de kinderen en leiding van de crèche, die nu nog in een golfplaten gebouwtje naast het nieuwe gebouw staat. Zodra we in de buurt van de kinderen komen, vliegen ze ons om de nek. We spelen en zingen met ze en we merken dat dat zeer op prijs wordt gesteld.


Na zo een tijdje met de kinderen te hebben genoten, is het dan toch echt tijd om wat te gaan doen. We worden verdeeld over de verschillende activiteiten.  Een groepje graaft een sleuf als voorwerk voor de riolering die nog moet worden gelegd, raamkozijnen worden eerst aangesmeerd met cement waarna ze geschilderd worden, wc-tjes schoongemaakt en natuurlijk gaat een groepje met het kinderwerk aan de slag.

Dit gebeurt buiten het terrein van de crèche onder leiding van Andries. De groep verzamelt eerst kinderen uit de Township door met sambaballen en ratels door de straten te gaan. Op deze manier wordt er ’s ochtends zo’n 30 kinderen bij elkaar verzameld. Andries wist er zelfs een dame uit de buurt bij te betrekken om het een en ander te vertalen.

Het thema van deze ochtend was het scheppingsverhaal dat met behulp van de tolk aan de kinderen wordt overgebracht. De kinderen reageren enthousiast en helemaal als via de vertaling aan hen verteld wordt dat God van ze houdt en gemaakt heeft. Het wordt meteen door hen in hun eigen taal herhaald. Daarna wordt er samen met de kinderen een hoofdband voor elk gemaakt met een ster en de maan. Er wordt ook met ze gezongen en spelletjes met ze gedaan.

Al met al een goede, bevredigende, voldane, indrukwekkende dag voor iedereen die wordt afgesloten met een heerlijk maaltijd en sterrenkijken bij Koos.

Joke: Groeten aan iedereen die dit leest. Alles gaat goed, we zijn weer thuis in Afrika.

Marion: Groeten aan iedereen. Dit is een erg bijzondere ervaring in Afrika.

Doris: Ik vind het hier fantastisch.  Lieve groeten.

Jan: Hallo allemaal, na Ghana weer een super ervaring. Ik kan het jullie aanraden.

Henk: Ik vind het hier fantastisch, ik voel me net als de vorige keren op mijn plek.

Tanis: Bijzonder om hier na jaren weer te zijn en dit werk te kunnen doen. Liefs en groeten aan iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch