Start van ons avontuur

Ons avontuur begint op 19 oktober om kwart voor zes op parkeerterrein De Vetkamp. We worden uitgezwaaid door onze familieleden en vrienden. De bus arriveert en we stappen allemaal in. De reis verloopt voorspoedig; Schiphol komt al snel in zicht. We checken in en het wachten is begonnen.

Nadat we een bakkie koffie hadden gedronken om wakker te worden en de laatste eurootjes bij de tax free hadden uitgegeven, gaan we naar de gate F5. Amsterdam wordt kleiner en kleiner, we zien De Arena, Amsterdamse grachten en snelwegen als Madurodam verschijnen. We vliegen over De Alpen, Sicilië, De Middellandse Zee, de Sahara en uiteindelijk Johannesburg.

De landing verloopt vlekkeloos en weer wachten, nu bij de douane van Zuid Afrika. Na een woeste busrit komen we aan bij Shalom, het is ongeveer half twee ’s nachts. Daar worden we ontvangen met thee en chocoladecake en een heel hartelijke Koos en Willemien. We kruipen moe naar ons bed en vallen meteen in slaap, nou ja meteen?  Er zullen eerst wat spinnen moeten worden gevangen…

De volgende ochtend
We mogen uitslapen, maar dat doet eigenlijk niemand. We zitten al om acht uur in de Zuid-Afrikaanse zon. We praten wat, we lezen wat en rusten wat. Om elf uur staat er voor ons een origineel Zuid-Afrikaans ontbijt klaar. We kunnen kiezen uit het volgende: mieliepap, worst, kaas, eieren, brood en beleg. Het is heerlijk. Na wat uurtjes relaxen, stappen we in een bakkie (de Jeep van Koos) We staan met 16 mensen in het bakkie en Koos rijdt behoorlijk voorzichtig. We roepen de volgende kreten: Pas op, takken! Bukken!  Gaten! Links! Rechts! Koos laat ons de omgeving zien en hij vertelt er elke keer een “story” bij. Bij terugkomst eten we tomatensoep met brood. ’s Avonds zijn we zo moe, dat we voor 10 uur in bed liggen. We dromen van Zuid-Afrika, van de bergen, doormekaarbossies,  koedoes, zwart-wit-pens en natuurlijk van iedereen die in Nederland zit en met ons meeleeft.

Zondag; Kerkdienst bij John Mochudi.
De wekker staat op zeven uur, we worden dan ook rond die tijd wakker. Truia en Katrien maken het ontbijt voor ons klaar en we stappen bij Hannes in de bus. We gaan op weg naar de kerk van pastor John Mochudi. We wonen daar een originele zwarte dienst bij. De ontvangst is hartelijk; we voelen ons welkom. We klappen, stampen, dansen en lopen in het ritme van de opwekkingsliederen die gezongen worden. De preek gaat over een gedeelte uit Jacobus. Een aansprekende preek die echt voor ons en ons werk hier lijkt te zijn. Het was een belevenis om mee te maken. Na het eten (stoofvlees, rijst, salade en spinazie) lopen we terug naar onze plek. Ons groepje (Jannie, Alie, Jan van M., Elbert, Jolanda en Andries) mogen als eerste op de website schrijven. Terwijl we schrijven valt de regen met bakken uit de hemel. Dat is niet erg hoor, hier in Zuid-Afrika wachten ze met smart op wat hemelwater.

Jolanda: het is heerlijk om hier te zijn. Ik geniet!
Elbert: ik vind het een goede beslissing van mij om mee te gaan, ik heb er absoluut geen spijt van en geniet volop.
Jan v M:  Groeten uit het mooie Afrika aan mijn lieve familie en vrienden. Dikke kus voor Willy, Sander, Mirthe en Floortje.
Alie: Het is hier weer geweldig “weer thuis”. Groetjes voor iedereen en een kus voor Evy en Danny.
Janny: Lieve groetjes en jullie zitten allemaal in mijn hart kus voor allemaal. Het gaat goed met mij. Dikke kus voor Sanne en Milan van oma.
Andries: Lieve lieverds, wat een ervaring en belevenis. Zoveel indrukken. Superdikkestevige knuffel voor Lotte, Huub, Daan en Floortje en een extra dikke kus voor Gerda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch