Alles loopt anders

Vandaag wordt weer een gewone werkdag denken wij. Dirk wekt ons weer om 06:15 uur en de gesprekjes starten zoals altijd een kwartier later. Na de GMG’s eten we en daarna vertrekken we met de bus naar Borolelo.

Aangekomen op de bouwplaats kwamen we er al gauw achter dat vandaag een andere dag dan normaal zal worden. Onze social worker houdt het op z’n Afrikaans en zegt op het laatste moment af, dus helaas geen shackrepair vandaag. Tijdens het wachten is iedereen druk bezig op de bouw, omdat niemand stil wil zitten. Er wordt geverfd en stenen gesjouwd. Jonathan en Robert worden onder commando van Tim vd Kaa ingezet als halve elektriciens. Een aantal mensen gaan met onze nieuwe hulp ‘Afrikaanse Jan’ (?) met de tractor nog meer stenen halen. Na de constatering dat de band lek is wordt Carola achter het stuur van de tractor gezet terwijl de mannen worden opgetrommeld om de tractor aan te duwen.

Ook is ‘s ochtends het kinderwerk anders dan verwacht. De kinderen zijn nog erg moe, en zijn niet erg actief. Het knutselen is erg leuk maar de sport gaat niet zo soepel. Tijdens het schminken zijn de kinderen wel druk bezig en iedereen wordt onder gekladderd. ’s Middags zijn de kinderen een stuk drukker en actiever. Ook verdubbelt het aantal. Tessa, Elsbeth, Marieke, Bertha en Thomas gaan ’s middags terug naar Shalom om pannenkoeken te bakken voor de straatkinderen. Morgen is namelijk onze laatste werkdag en we trakteren de straatkinderen op pannenkoeken.

Terug gekomen op Shalom gaat iedereen uit elkaar om stukjes van de bonte avond voor te bereiden. Het is bijna het einde van een geweldige reis.

Thomas: Dag lieve mensen, weer een berichtje. Nog steeds alles goed hier en genieten. See you Friday. Liefs. Ps. Ik lust wel wat frikandellen als ik thuis kom.

Carola: Dumela, het is hier net 1 grote droom! Graag wel de frituurpan aanzetten als ik thuiskom, zin in vette hap..

Jonathan: Het is hier nog steeds heeeeeeel best. En moeders ik rij met Cees van de Beek mee richting B’veld !!! xjee ps. Over die vetpan gesproken doe mij dat ook maar.

Gabriëlle: Genieten van de hele groep; het wordt moeilijk afscheid nemen straks. Het is heerlijk om in Afrika te zijn.

Annette: Geweldig genieten hier!! Lust alleen wel een appeltaartje als ik thuis ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch