Houten bomen en zeeleeuwen

De ochtend begint vrij vroeg. Welteverstaan, om half 5 (!). Na een lange busrit komen we om 7 uur aan bij de Pilanesberg. We gaan dwars door het hele terrein heen en zien al vroeg een olifant op nog geen 5 meter afstand van de bus. Iedereen is meteen wakker.

Om 10 uur trekken we in 2 safari-jeeps om het terrein pas ècht goed te verkennen. Onderweg zien wij veel dieren waaronder: Giraffen, Olifanten, Zebra’s, Koedoes, Impala’s, Springbokken, Nijlpaarden, Aapjes, Vlakvark (Zwijnen). Een oplettend iemand (we noemen geen namen, Eva) denkt een Leeuw te zien, maar na een heleboel gedoe ziet ons alziend oog dat het toch een Zebra is, een begrijpelijke vergissing. Vandaar: De zeeleeuw (zebra/leeuw). Ook is er een slimmerik (we noemen opnieuw geen namen, Carola) die apen ziet in houten bomen, wat vrij logisch is gezien het feit dat een boom van hout is gemaakt.

Na heel wat uren in de safari-jeep komen we met flinke trek aan op de ‘picknickplaats’. De ene groep wat later dan de ander, waardoor er ruimte is voor een rustmomentje in de zon. Er wordt zoals gewoonlijk goed voor ons gezorgd. Heerlijke broodjes kip met sla, tomaat en veel chilisaus. Zoals u wel kunt lezen, wij komen tonnetje rond terug!

Op de terugweg vanuit de lunchlocatie besluiten we nog maar een ‘kort’ tochtje door het park te maken, met onze geweldige buschauffeur, Hannes. We zien opnieuw een grote hoeveelheid dieren, waaronder een stoet Olifanten en een Krokodil. Om 18:30 arriveren wij bij het diner, waar we met een heerlijke taart als toetje, de verjaardag vieren van Rhodé en een mooie, maar lange dag afsluiten. Nu nog even lekker chillen met een spelletje, vuurtje, chipje en veel gezelligheid. Vandaag duiken we niet al te laat het bed in, want morgen staat er weer een zware werkdag voor de deur.

Anke: Haidiehaai lieverds, zo te lezen gaat alles goed ? Hier alles flex, geniet enorm. Jammer dat de tijd zo vliegt, maar oost west, thuis best, haha. Bedankt voor de lieve berichtjes! Dikke knuffel en tot snelle Jelle!

Marieke: Hoi allemaal! Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes. Ik heb het hier nog steeds heel erg naar mijn zin! En Liefste broer, nog gefeliciteerd met je verjaardag!! Xx Marieke.

Ramon: Beste Familieleden en Vrienden, helaas nadert het einde hier alweer maar heb het nog geweldig naar mijn zin! Kunnen jullie ons de uiteindelijke medaillestand van de spelen nog doorsturen en de uitslagen van de eredivisie? Gegroet Ramon!!

Bertha: Hoi lieverds! We maken hier lange dagen, maar toch liggen we vroeg op bed… Mede vanwege de kou, want ’t is hier ’s nachts nog echt wel winter. We beleven een hoop, zoals je hebt kunnen lezen. De safari vond ik echt geweldig, compleet met een hobbelende bus over een ‘café forte… (ter info voor de kenners…). De rest vertellen we jullie de komende tijd wel. Het schiet nu hard op. Ons groepje komt niet meer aan de beurt voor de shib-weblog, dus hierbij mijn  laatste groet voor onze terugkeer in Nederland!!! Heel veel liefs, Bertha.

Mathijs: Dumela lieve thuisblijvers. Nog maar een paar daagjes hier genieten, de tijd gaat veel te snel. Om eerlijk te zijn wil ik niet best nog wel even blijven. Het is hier hartstikke gezellig! Maar ik zie jullie vrijdag allemaal weer. Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch