Love, Peace en Bikini’s

De Hollandse avond was een groot succes! Deze hebben we al dansend met de Afrikanen afgesloten (We passen al swingend met 10 afrikanen en 20 SHIB’ers in 1 busje). Het uitzwaaien duurde, net als alles hier in Afrika, heel lang.

Na een korte nacht begint de dag voor sommige mensen al om 5.45 uur. We gaan sterren kijken samen met Koos, hij is hier een echte ster in! We hebben Venus, Jupiter (inclusief 4 manen!) en Sirius en de maan gezien. Het is erg gezellig, we zitten heerlijk in onze pyjama bibberend tegen elkaar ingepakt in kleedjes op het grasveld. Het vroor bijna, maar dat maakt het beeld van de maan op de vogelkijker niet minder indrukwekkend. Daarna gaan sommigen weer naar bed, maar er zijn een paar diehards die de spullen van de Hollandse avond naar boven sjouwen.  Als dank mogen zij ‘even’ het vee van Koos kijken.

Net zoals als iedere ochtend wordt er goed voor ons gezorgd: Joost maakt het vuur aan en we hoeven geen (of minder) kou te lijden bij het ontbijt. Het is zoals altijd heerlijk, met een ‘eikie’ er bij. De kou was als sneeuw voor de zon verdwenen en de zon schitterde als diamant boven de horizon.

Gisteravond zijn Nel van Zanten en Rhodé aangekomen. Nel heeft eerder met SHIB gewerkt in Reagile en Rhodé is haar nichtje en gaat de komende week met ons mee.

Vandaag staat er een cultureel dagje op het programma. Op naar Groot Marico! Als we hier aankomen, begroet een marimba-orkestje ons. Het swingt de pan uit, net als de dansgroep die daarna kwam. Wij mochten zelf geen korte broekjes aan, maar bij de traditionele kleding die deze dansgroep aan heeft zijn onze broekjes 0,0% aanstootgevend (zie foto). Ook kregen we hier de lunch. We hebben we een korte jambe workshop gehad. Voor velen staat een jambe nu op het verlanglijstje voor de markt donderdag. Hierna gaan we naar een authentiek winkeltje met tweedehands boekenwinkeltje. De jacht op echte Afrikaanse Bijbels gaat meteen van start, ook worden er al wat souvenirs binnen gehaald.

Adela, we willen je heel veel succes wensen met je examens. Je kunt het! We denken aan je en bidden voor je!

Tot slot, zouden jullie op de foto’s willen reageren? Dit schijnt hier af en toe wel eens een punt van discussie te zijn.  Alleen Peter had de avond van zijn leven. Zijn lachspieren zijn flink getraind!

Heel veel liefs van het leukste, gezelligste en meest positieve groepje van Afrika!

Annelies: Stem hapert al een beetje. Witte sokken nog niet gelukt: wel verliefd geworden op een jongetje van 4, maar die heeft helemaal geen sokken. Het steelpannetje kan ik niet zien op het zuidelijk halfrond, maar de maan wel in spiegelbeeld! Wacht maar vast op de duizenden foto’s!

Talitha: Elke ochtend ontploft de wekker om 6 uur, maar ik vind het niet erg. We genieten met volle tuigen! En iedere avond is het weer dringen voor de computer om als eerste de reacties te lezen. Voedselpakketen uitdelen was een heel bijzonder moment.

Eloise: Heel fris spring ik elke morgen om kwart over 6 uit bed, geloof het of niet! Ik geniet hier van alle leuke, bijzondere en mooie momenten. De liefde voor Zuid-Afrika gaat nu al nooit meer uit mijn hart (En kindjes!). Ik vind het super om alle reacties te lezen, bedankt lieve mensen en lieve familie! Ik geniet intens.

Geanne: Gek genoeg vind ik het helemaal niet erg om iedere morgen om 6 uur op te staan. Zelfs niet op de uitslaapdag! Ik geniet van alles hier: van de geur, kleur, muziek, dans en nog heel veel meer! Ik mis jullie allemaal, vooral Tristan.

Peter: Het gaat hier prima! Vandaag een dag doorgebracht met hippies(…) Ik doe namens Koos de groeten van iedereen! Rink: Keep dreaming. Marthe: Heb het gelezen;) Anita: Bedankt voor de update!

Joost: Na een boel wandelen, graven, bouwen en vooral heel veel gezelligheid geniet ik nog steeds hier! Voel me helemaal thuis. Gelukkig hebben we nog een paar daagjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch