Vrouwendag!

De dames worden deze ochtend gewekt met een fruithapje en warme thee op bed. Het is namelijk vrouwendag, een nationale feestdag in Zuid-Afrika. Het echte ontbijt staat beneden klaar bij Koos en Willemien in de eetzaal. Bij kaarslicht en romantische muziek genieten de vrouwen van een heerlijk ontbijt. Er wordt een toepasselijke tekst uit Hooglied voorgelezen, wat een kanjers zijn de vrouwen toch.

De mannen sjouwen deze morgen stenen. Wat een krachtpatsers hebben we hier op de bouw staan. De vrouwen gaan op shackbezoek. We hebben vijf gezinnen erg blij kunnen maken met een voedselpakket. De tolk vertaalt het verhaal van deze gezinnen. Voor veel van ons is dit een indrukwekkende gebeurtenis, wat is het toch oneerlijk verdeeld in deze wereld.

Vanmiddag maken we een wandeling naar een waterval die heilig is voor een stam in deze regio. Een katholieke priester is onze gids en vertelt ons veel interessante dingen van de gewoontes en tradities. Het is een lange wandeling met een prachtig uitzicht als resultaat.

Thomas: Dag mensen, het is hier weer volop genieten hoor. Het is wel een stukje kouder maar ach. Hoe is het op vakantie ouders? Roos, de lolly’s gaan niet hard ;). Iedereen fijne dag verder en tot over 1,5 week. Ik heb wel de leukste groepsleider van de wereld (Gabrielle). Liefs

Annette: Hoi pap, mam en de rest! Het is hier geweldig, ik maak zoveel mee! Hoe gaat het daar in NL? Vast warmer dan hier s’nachts 😉 Geef Reinier een dikke knuffel terug!!! En Niels: ik werk heel hard hier, ik mis je wel een beetje! Ik ben rond uhhhh 1 uur wel weer terug die vrijdag in Nijkerk, dus laat maar weten hoe of wat. Liefs

Gabrielle: Hoi Lieve Cees, Niels en Florence; ik zou jullie willen laten zien waar ik ben, hele mooie verhalen gehoord en dingen gezien en veel meegemaakt. Het is ook super gezellig en leuk met iedereen. Veel liefs en een dikke knuffel!!

Carola: Ma, gefeliciteerd met je verjaardag! Wat jammer dat de fietstocht in het water is gevallen.. Hier is het super, ook al is het winter! Kristel, ik loop bijna alleen maar op die schoenen dus idd aan gewend haha. Ik zie jullie misschien over een jaartje weer, want hoop hier nog even te blijven! Liefs

Jona: het is hier nog steeds heel best! Bedankt moeders voor de goede verzorging van mijn lieve diertjes! Tot over 1.5 week en oma dan kunt u uw vraag stellen… liefsssss jonathan johhnyboy jonaBro, etc.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch