Inspanning en ontspanning

Vanochtend wordt Anke verrast met een ontbijtje op bed, met het heerlijke suikerbrood dat gisteravond gebakken is. Om half 7 begint het GoedeMorgenGesprek in de behoorlijke vrieskou van Afrika. Het ontbijt is heerlijk klaargemaakt, met eieren en knakworst! Daarna vertrekken we weer vol goede moed op weg naar Borelelo.

De groepen zijn al verdeeld, dus iedereen gaat met zijn eigen taak aan de slag. Bij de shackrepair gaan we verder werken aan de shack van gisteren. We delen rompertjes uit voor baby’s, waaronder een baby van 10 dagen. De shackrepair verloopt goed, de nieuwe shack is nu zo goed als af. Vrijdag mogen we de petfles (het licht) plaatsen in de shack. De bewoners zijn erg blij met het resultaat. Op de bouw schiet het schilderwerk lekker op. De deurposten en raamkozijnen zijn voorzien van de grondlaag en op veel deurposten is de toplaag al aangebracht.

Bij het kinderwerk zijn we erg dankbaar dat het weer beduidend beter is dan gisteren. De kinderen zijn weer nadrukkelijk aanwezig. We zingen en dansen er flink op los. We maken indianentooien en delen wat kleding uit tegen de kou. We spelen ten slotte het bijbelverhaal over Bartimeüs na en daarna is het tijd om te lunchen.

Na de lunch staat er een potje voetbal tegen een aantal mannen van FC Borelelo op het programma. Op Afrikaanse wijze begint de wedstrijd bijna een uur later. Het is een spannende wedstrijd die door onze SHIB-jongens gewonnen wordt met 3-2, met een prachtige hattrick van Jonathan. Ondertussen wordt op de ‘tribune’ het haar van een paar meiden gevlochten door het vrouwelijk publiek.

We zijn nu weer terug op Shalom en de meesten hebben gedoucht. Er worden nog wat spelletjes gespeeld en we kijken uit naar het eten, want Willemien weet zichzelf iedere keer te overtreffen. Er wordt goed voor ons gezorgd!
Mooi bly!

Anke: Ha losers, het is hier super! Heb de afgelopen dagen aan jullie thuis gedacht! Heb trouwens al 2 huwelijksaanzoeken gehad, dus ik denk dat ik hier maar moet blijven haha. (Ik heb ze afgewezen hoor ;p) Tot snel en bedankt voor jullie berichtjes! Kus Ank

Ramon: Joo! Het is hier geweldig! Geniet met volle teugen en heb nu alweer spierpijn van al het sjorren en sleuren met die leuke, kleine, zwarte kiddo’s! 2013 wordt een 3e Afrikatrip voor mij! Ke a go rata Ramon!

Marieke: Hoi allemaal, Alles gaat goed en ik heb het heel erg naar mijn zin hier!! Kusjes Marieke

Mathijs: Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is genieten met die lieve zwarte kindertjes. Ga me hier nog prima vermaken. Adios!

Bertha: ’t Is nu 6 uur (’s avonds) en de zon is alweer stralend ondergegaan. Weer een drukke, volle dag voorbij. Echt jammer, dat we jullie niet meer kunnen laten zien van al onze bezigheden.
Zoveel mooie mensen, zwart en blank, klein en groot. Naar bed gaan en ook het weer opstaan is soms wat lastig, maar we vinden het allemaal fijn om hier te zijn! Qua natuur doet het me heel erg aan Brazilië denken.
Laat maar eens wat van jullie horen trouwens, kinders, als je terug bent van vakantie! Liefs!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch