Een goed begin…

Een goed begin...Het is half 7, Mathijs komt onze kamer binnen en zingt ons wakker met een Afrikaans liedje. Vandaag is de eerste dag dat we echt aan de slag mogen. We springen ons bed uit en maken ons snel klaar. Voordat we gaan ontbijten zingen we nog hard ‘Lang zal ze leven’, omdat Louise jarig is. Na het eten hobbelen we in de bus naar Borolelo. We krijgen een rondleiding door de sloppenwijk door Botsang, een community development worker. Halverwege wordt de kinderwerkgroep gedropt om de kinderen te gaan vermaken.

Wij vervolgen onze wandeling, langs de allerarmste shacks. Het is niet normaal om te zien hoe 8 mensen, waaronder baby’s van 10 dagen oud, in een stoffig, ieniemini, nog kleiner dan mijn slaapkamer, hutje leven. Gelukkig mogen we hier deze twee weken proberen daar ietsje verandering in te brengen. Om twaalf uur gaan we terug naar de school in aanbouw, om daar te lunchen. Die lunch was weer perfect verzorgd. Na de lunch kunnen we toch beginnen met bouwen. We gaan verven en hakken en graven en kozijnen schoonmaken met een staalborstel en bomen uitgraven en stenen sjouwen en scheppen (heel veel dus).

De kinderwerkers gaan weer in de sloppenwijk aan de slag. Het het is mooi om te zien hoe de straatkinderen daarvan genieten. Ze worden geschminkt, platgeknuffeld en ook de liedjes vallen erg in de smaak. Heel leuk is dat zelfs de moeders van de kinderen erg betrokken zijn en ons zelfs nieuwe liedjes leren. Ook de juichbandjes blijken erg populair. De hele sloppenwijk is nu een stuk kleurrijker.

Aangekomen op het heer-lijke Shalom lekker douchen en houden we onze Goede-Morgen/Middag-Gesprekjes. Nu wachten op het overheerlijke eten dat elke keer weer een verassing is.
Noemerinswaardig is de speciale (etens)behandeling voor Geanne, o wat houdt tante Willemien van verwennen! Vanavond gaan we een verjaardagsfuifje vieren voor Louise’s verjaardag en jawel, met taart!

Een goed begin is het halve werk, dus de komende weken gaan interessant, leuk, mooi, heftig, vermoeiend, indrukwekkend, erg gezellig en vooral ‘baie’ mooi worden!

Talitha: Eva en ik vinden het geweldig om berichtjes te ontvangen, we kijken er echt naar uit! Bedankt Jehanne, Wim, Riet, Corienne: blijf doorgaan!!

Eloise: Tot nu toe heb ik het echt super naar mijn zin. Vandaag kinderwerk mogen doen, was erg leuk! Al die armoede raakt me echt. Ik doe voorzichtig en veel liefs.

Annelies: Bedankt voor de berichtjes! Vandaag echt de armoede gezien, erg indrukwekend. Morgen gelukkig echt wat er aan doen: een shack helemaal opnieuw bouwen. Het eten is hier trouwens HEERLIJK en veel. Leen: wil je sturen wie de OS tennis wint?

Peter: Het is hier nog steeds prima. Doeikus!

Joost: Het is gewoon nog steeds geweldig hier. Genieten!

Geanne: Vandaag kwam er een jongetje op me afgerend, met zijn armpjes open en hij knuffelde me en liet me niet meer los. Verder was het een heftige leuke dag. Veel liefs aan Tris, pap, mam, Gerben, Margaret en de rest!

Cor: Hoi allemaal. Vandaag bedolven onder de kleine kinderen. Dan weet je weer waarvoor je het ook al weer doet. Groeten!

 

SloppenwijkSloppenwijkSloppenwijk Sloppenwijk Sloppenwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch