Het eerste contact

Het eerste contactHet is ochtend en we worden wakker gemaakt door Dirk (niet super prettig). We maken ons klaar voor het ontbijt. Er staat lekker brood op tafel, waar je pindakaas of jam op kan doen (hoera, geen millipap).

De bus staat klaar en we gaan naar de kerk in Swartruggens, althans dat denken we, maar we rijden richting Groot Marico. Hannes, onze chauffeur, dacht dat hij daarheen moest rijden. Gelukkig zijn we daar ook van harte welkom. We zingen daar dan ook gewoon ons lied dat voor de kerk van Swartruggens bedoeld was, Opwekking 640.

Na de kerkdienst rijden we richting de kerk van Swartruggens. Daar hebben ze een heerlijke lunch voor ons klaargemaakt. Na de afwas stappen we in de bus naar Borolelo. We komen de township binnen en de kinderen die ons herkennen rennen al achter de bus aan. De shacks zijn niet groter dan een tuinhuisje en dat is toch best indrukwekkend, omdat je ziet dat daarnaast soms gewoon een grote villa staat. De bus stopt en we stappen uit bij ons bouwproject. De kinderen komen naar ons toe rennen met de duimen omhoog om ons te begroeten “Chap” (als groet). Je voelt je best machteloos als je dat zo ziet en je weet hoe slecht ze het hebben. Daarom is het fijn om ze op te tillen en te laten zien dat je aandacht voor ze hebt. Als we terug rijden rent er een groep kinderen nog een stuk achter ons aan. Wij roepen: “Morgen komen we terug!”

 

Elsbeth: hoi pa, ma, broers, zusje en vrienden. ik heb het hier erg naar mijn zin vandaag voor de eerste keer naar het township gegaan en het was erg fijn om de kinderen te zien en ze aandacht te geven.
Tim: Net voor de eerste eer het township bezocht, onvergelijkbaar maar heerlijk om met simpele gebaren zo veel te kunnen betekenen.
Eva: Vandaag naar Borolelo toe gegaan! Zo vreemd om de huizen te zien van die gezinnen.Het is echt heel anders dan op tv, en dan toch zijn de kinderen vrolijk. Op zo’n moment denk je: “het is goed om hier te zijn!”
Teun: Na de kerk gingen we even de township in. Voor het eerst oog in oog met kinderen zonder toekomst. Ik kijk al weer uit naar morgen, dan gaan we de kinderen blij maken onze geluksvogeltjes!:)
Louise: Goed naar mn zin hier. Twee gezellige dagen gehad, vandaag al die lieve kinderen in de township weer gezien dus nu heel veel zin om morgen met het echte werk te beginnen. Kaarten in mn tas gevonden, dank! Zal ze morgen openen. Xx

 

TownshipTownshipIn de busKerkdienstTownship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch