Succesvol kennismakingsweekend

Het is belangrijk om samen een team te vormen voor dat de reis begint. Dit is één van de belangrijke aspecten van de reizen van SHIB. Op 3 augustus vertrekken de jongeren voor de zomerreis en afgelopen weekend was een kennismakingsweekend, een onderdeel van alle meetings. Tijdens dit weekend werd van alles besproken en medegedeeld. Het weer was werkelijk top, en de nacht werd zelfs door een paar van de avonturiers buiten doorgebracht! Er werden vlotten gebouwd en toneel gespeeld. Iedereen deed mee! Het was in alle aspecten erg goed en leuk om elkaar zo te leren kennen ook door middel van o.a. deze activiteiten.


Verder kwamen natuurlijk vragen aan de orde die belangrijk zijn als we in Zuid-Afrika zijn, zoals: Wat wordt er van iedereen verwacht? Waar moeten we rekening mee houden? Wie gaat welke taak op zich nemen? Maar wat ook heel belangrijk is: Wie ben jij?! Aan het begin van het weekend is er lootje getrokken, met de naam van een deelnemer erop. Hier werd je dan een ’engel voor het weekend’ voor. Dus even wat extra aandacht voor elkaar. Iedereen werd ook ingedeeld in kleine groepjes, de zogenaamde ’goede morgen groepjes’. Hier is ruimte voor je persoonlijke verhaal, voor reflectie en persoonlijke aandacht. We zullen allemaal oog in oog komen te staan met een andere wereld, en nemen daarin de confrontatie vanuit onze eigen wereld mee. We kunnen samen nadenken en praten over vragen die ontstaan en hoe wij bijvoorbeeld de Liefde van God, die Hij voor de wereld heeft, handen en voeten mogen geven.

Iedereen heeft door dit weekend al wat meer naar de reis toe kunnen groeien en heeft er meer en meer zin in. Helaas konden een paar jongeren niet aanwezig zijn dit weekend. Eén van de deelneemsters, Adela, kreeg het heel zwaar voor de  kiezen, want haar moeder kwam heel onverwacht en op zeer jonge leeftijd te overlijden. Verschrikkelijk. We zijn er als groep erg door bewogen en leven mee. Ze wil nog wel graag mee, maar ze gaat natuurlijk door een hele moeilijke tijd. We vragen u ook aan haar te denken.

We vinden het fijn dat wie dit leest aan ons denkt in de voorbereiding op een bijzondere reis. Eén ding is zeker: we nemen allemaal iets bijzonders mee terug in onze levensbagage en kunnen iets van Gods liefde daar laten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch