Geslaagd eerste TTT weekend

Wat was het een prachtig weekend voor de crècheteachers uit o.a. Borolelo en Reagile. Het eerste TTT weekend is absoluut geslaagd!

Twee dagen deden 40 crècheteachers mee aan de workshops. Er werden diverse onderwerpen behandeld. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van het brein van een kind tot 7 jaar. Hoe belangrijk het is om kleuters gericht op hun ontwikkeling dingen aan te bieden. Zaken als grove motoriek, fijne motoriek, sociaal emotionele ontwikkeling etc. kwamen ook aan de orde. Wat heeft een kind in de kleuterschoolleeftijd nodig? Hoe kun je met knutselwerkjes en activiteiten inspelen op wat het kind nodig heeft? Ook worden er praktische materialen getoond. Hoe kan je zelf een leesboek maken? Hoe kan je werken met kleuren en thema’s e.d.? Hoe kan je materialen die waardeloos lijken toch nog goed gebruiken? Er kwam veel aan de orde.

De tijd was goed gevuld, en er waren ook de nodige pauzes waarin men kon bijkomen en bijpraten. In de pauzes konden de teachers ontspannen een kop koffie of thee drinken, een stuk appel eten, of men was heerlijk aan het volleyballen.

Een erg mooie start van Train The Teacher! De volgende workshops zijn in juli en oktober. Na deze laatste workshop krijgen al deze deelnemers een diploma.

Met dankgebed en zingen is het weekend afgesloten. De zegen van God is nodig om veilig thuis te komen, om het belangrijke werk met de kinderen te doen en om het geleerde toe toepassen. Dit is een blijvend gebedspunt.

Opbouw in het onderwijs in Zuid-Afrika is hard nodig. Kinderen zijn de toekomst! Bijdragen voor de komende workshops zijn welkom. Een gift kan worden overgemaakt op rekeningnummer 1526.55.018 t.n.v. SHIB onder vermelding van TTT. Door jouw gift lever je een wezenlijke bijdrage aan de opbouw van het onderwijs in de townships Borolelo, Reagile en Maziste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch