High Tea op kasteel de Schaffelaar

Op tweede paasdag een gezinsuitje voor een goed doel, dit bleek een erg goed idee! Toen Kasteelfeesten kasteel De Schaffelaar als locatie wilde sponsoren voor SHIB, wilden de jongeren die komende zomer met SHIB op werkreis gaan deze kans goed benutten en dit dan ook een echt adellijk tintje geven. Het moest een prachtige High Tea worden! De reisgenoten hebben enorm werk verricht onder leiding van de reisleiders. En mede dankzij de enorme sponsoring van C1000 Barneveld en Lunchroom De ZITH in Barneveld is dit tot in de puntjes een succes geworden. De High Tea heeft ongeveer 150 gasten gehad!

Voor de gemiddelde Nederlander staat een heerlijke boswandeling vaak op het programma op tweede paasdag, en dan de nodige versnaperingen erbij maakt de dag af. Dat was dus mogelijk op het Kasteel. Deelnemers van de zomerwerkvakantie van SHIB moesten weer iets unieks bedenken om de nodige giften bij elkaar te brengen. Sommige jongeren gaan voor de derde keer mee met SHIB naar Zuid-Afrika. Zij werken dan onder de allerarmsten in sloppenwijken, een paar uur rijden van Johannesburg. Ook zijn er 20 nieuwe jongeren die voor het eerst de armoede van dichtbij gaan meemaken. Zij willen zich gaan inzetten om ook kinderen dáár meer toekomst te geven. Hen aandacht te geven en te bouwen aan een kleuterschool, waar SHIB zich dit jaar op richt. Een pittige zomervakantie! Niet alleen in augustus, maar ook nu al is het buffelen voor de jongeren. Naast studie en werk extra werkzaamheden en sponsoracties doen om ook een groot bedrag binnen te krijgen voor de bouw van de kleuterschool gaat niet vanzelf.

Dit jaar heeft SHIB als doel een kleuterschool te bouwen in de township Borolelo. Ook de jongeren gaan komende zomer aan deze school bouwen. De groep gaat onder leiding van aannemers ter plaatse bouwen. Ook bezoeken ze onder leiding van maatschappelijk werkers de allerarmsten om voedsel uit te delen en soms te helpen hun shacks (hutjes) wat op te knappen. “ Het zal voor de jongeren een leerzame, enerverende ervaring zijn, die hun blik zal verruimen. Een deel van hun levensvisie zal gevormd worden, en een groot bewustzijn doen ontstaan van de wereld om hen heen. En het is prachtig om hen daarin mee te nemen. Ik heb zelf een aantal jaren in Afrika gewoond, en ervaar het als rijkdom en verdieping in mijn leven.” aldus Gabriëlle van de Beek, één van de reisleiders van de  jongerenreis. Alle deelnemers van de jongerenreis willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de steun!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch