Afscheid nemen

Dit is ons laatste weblog, geschreven vanaf het vliegveld.

Vandaag zijn we de dag begonnen met het wakker zingen van Robbert om 6:15 uur omdat hij jarig is. De dames hadden een ontbijt op bed voor hem geregeld. Het leuke was dat naast Robbert de hele kamer wakker werd door het gezang. Daarna zijn we naar het kruis gegaan dat bij Koos op het terrein staat. Daar hebben we de kruisiging van Jezus herdacht door het zingen van liederen en een mooie inleiding door Aris. Dit was een prachtig begin van de dag en een mooie afsluiting van twee fantastische weken. Als afsluiting hebben we elkaar de vrede toegezongen met opw 602. Dit was een prachtig en emotioneel moment.

Na deze fantastische start van de dag hebben we Shalom opgeruimd en naar het ontbijt bij Koos en Willemien gegaan. Dit ontbijt bestond uit tosti’s en biefstuk van het open vuur. Erg lekker en erg voedzaam. Nadat we afscheid hadden genomen gingen we richting Johannesburg.

In de bus hebben we nog voor Robbert gezongen en hem overladen met cadeautjes. Maar eerst gingen we nog langs Hartbeespoordam. Hier konden we souvenirs kopen voor de mensen in Nederland en konden we de dam bekijken. Het kopen van de souvenirs bestond voornamelijk uit het goed afdingen en het aanvullen van de vrije ruimte in onze tassen. Vervolgens zijn we naar het voortrekkers monument in Pretoria gereden. Dit was een mooi en indrukwekkend monument. Na hier een tijdje te hebben gekeken zijn we verder naar Johannesburg gereden en hebben we iets gegeten. Hier werden getrakteerd op een optreden van een straatmuzikant die gospel muziek speelde. Erg mooi en toepasselijk. Uiteindelijk zijn we naar het vliegveld gereden en na een overdonderd afscheid van Hannes onze trouwe chauffeur hebben we ingecheckt.

Nu zitten we te wachten tot het moment van boarding zodat we morgen gezond en wel om 10:30 op Schiphol aankomen. Tot morgen!

Namens de groep hartelijk bedankt voor alle warme, leuke en hartelijke reacties.

Aris, Edwin, Anke, Monique, Mirjam, Theo J. Henriette, Celia, Jaap, Marien, Evert, Gerard, Wim, Theo H, Jan, Arjan, Christine, Robbert, Rianne, Bob, Roelof, Willie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch