Een swingende kerkdienst

Nadat iedereen weer uitgeslapen is van een vermoeiende, maar mooie zaterdag staat er weer een mooie zondag voor de deur. Rond 7 uur werd het al onrustig op Shalom, dus we wennen er al aardig aan om vroeg op te staan. Pas om half negen staat de eerste activiteit op het programma: de ochtendopening met een aantal opwekkingsnummers in een stralend zonnetje: genieten!

Om 9 uur komt onze vaste buschauffeur Hannes ons ophalen om naar een zwarte kerk te gaan. Na wat gehobbel komen we aan bij een kerk. Iedereen is wat verbaasd, want in feite is het een uitgebouwde shack: een golfplaten hut. Maar als de dienst begint blijkt dat de grauwe uitstraling van het gebouw niet overeenkomt met de sfeer binnen: er wordt geswingt. Ook de inrichting binnen ziet er aangekleed uit. Een wat andere invulling van een kerkdienst, maar uit de preek blijkt dat het geloof wereldwijd dezelfde kern heeft. Er wordt gepreekt over Lukas 16, waaruit blijkt dat we in ons aardse leven altijd klaar moeten zijn voor de ‘eternity’. Na 2 uur en vele handen en knuffels met de kerkgangers gaan we weer richting Shalom. Ook hebben we weer een optreden gegeven met het zingen van Abba Vader en Create in me a clean Heart. We waren zelfs tevreden over ons optreden dus we gaan met sprongen vooruit. Na afloop van de kerk werd hartelijk afscheid van ons genomen door een omhelzing en het meegeven van de zegen.

Na de heerlijke maaltijd zingen we “Dat ’s Heeren zegen op u daal” voor Koos en Willemien die vandaag 45 jaar getrouwd zijn. Hulde aan het bruidspaar!

De middag wordt ingevuld met vrije tijd. Er wordt dus gelezen, geslapen en gelachen. Dat laatste is ons  niet vreemd, want dat is vaste prik geworden. Het mooie is dat er daarnaast ook serieuze en diepgaande gesprekken worden gevoerd. Aan het einde van de middag neemt Koos een gedeelte mee met een wandeling in zijn 800 ha grote grondgebied. Het lijkt of hij elke plant en elke boom op zijn grondgebied kent en weet over alles wat te vertellen. Het andere deel gaat gezellig en op sommige momenten fanatiek volleyballen.

Ook in de avond is de maaltijd zoals gewoonlijk prima verzorgd. Daarna is het spelletjestijd! En daar gaan we nu dus nog even mee verder. Morgen weer vrolijk aan het werk, we zijn er allemaal weer helemaal klaar voor!

Christine: Bijzondere zondag weer: uitbundige kerkdienst, fijne gesprekken, mooie rondrit/wandeling met Koos, en een nieuw spelletje geleerd: kakerlakensalat, erg grappig. Morgen weer aan de slag met de kinderen. Veel liefs, Chr.

Henriette: Ha lieve Hollanders, vandaag heerlijk dagje gehad, was echt genieten. Maar ik begin jullie nu al wel behoorlijk te missen hoor, haha. En Mike hoe was de singinn? Tot zaterdag, zie d’r ook al wel een beetje naar uit om jullie in mn armen te hebben!:) xxxxxxx

Willie: Sorry Anita, dat heb je als je weer een dagje ouder wordt. Ans bedankt voor je berichtje over opa, ik wilde je net sms’en en Mario weer een nieuw spelletjes geleerd: kakkerlakken.

Edwin en Anke: Lieve mensen, super leuk elke keer jullie berichtjes! We kijken er elke keer weer naar uit. Ons weekend zit er bijna op. Morgen weer hard aan het werk! Liefs

     

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch