De laatste week

Kinderwerk
Als we aankomen bij de bouwplaats is er geen kind te bekennen bij de crèche. Wat blijkt: alle kinderen hebben 10 dagen vakantie. Dat belooft wat voor het kinderwerk! En inderdaad: in grote getale komen de kinderen op ons af als we “de wijk” intrekken. Gelukkig hebben we vandaag weer een sterk team en staan Anke, Henriëtte, Roelof, Robbert en Christine al snel met zo’n 50 kinderen balspelletjes te doen. Hierna is het tijd voor het verhaal van de geboorte van Jezus. De kinderen hangen aan Roelofs lippen en zingen daarna voor ons een lied over Jezus. Prachtig! Inmiddels is het kinderaantal opgelopen tot rond de 60 en delen we groep in tweeën. Opvallend hoe gedisciplineerd de kinderen aan het werk gaan.

De oudere kinderen kleuren vol overgave een kleurplaat van de stal in Bethlehem. De jongere kinderen versieren een kroon met stickers. Alle kinderen zijn trots op het resultaat en paraderen rond met de kroontjes op hun hoofdjes. Dan is het weer tijd om te zingen en te bewegen. Ook een aantal moeders is weer van de partij dus is het een gezellige boel. Tot slot nog een kwartiertje plezier met de balletjes en dan is de tijd al weer voorbij. Dank aan God voor deze mooie ochtend!

Shackrepair
Dit begon eerst met wachten op onze begeleider Philip , maar omdat hij niet kwam opdagen zijn we maar op eigen gelegenheid gegaan om wat flessen te plaatsen welke nrs. van shacks we nog uit het hoofd wisten. Ook hebben we nog wat controles gedaan bij eerder geplaatste lichtflessen omdat we hoorden dat er hier en daar eentje lekte (dit na de geweldige regenbuien van vrijdag). Ook kwamen we langs de nieuwe shack waar we even naar de betonnen vloer hebben gekeken. Hij was inmiddels hard geworden en deze mevrouw had er zelfs al geslapen , ze was duidelijk blij maar ze laat toch ook de oude gammele shack staan om er zelf met opa te gaan slapen en dan kunnen haar 4/5 kinderen in de nieuwe slapen. We hopen dat onze vriend Philip er morgen wel is want hij zou de nieuwe golfplaatjes meenemen voor een nieuw dak op een slechte shack. Ook de voedselpakketten werden helaas vandaag niet geleverd, ja dit is Zuid-Afrika dus…… we hopen vurig dat we er morgen een paar meer kunnen uitdelen.

Bouw en verder
Vanochtend met Koos vertrokken naar Rustenburg om de verf donatie van AkzoNobel op te halen. Aangekomen bij Peacock Paints overhandigde de eigenaar Herman ons de toegezegde verf (in totaal 200 liter) die we gaan gebruiken voor de crèche als de bouw afgerond is. Even foto’s gemaakt voor de donateur en weer terug naar de bouw. Vandaag is alles voorspoedig verlopen op de bouw. De relatie met de bouwlieden wordt steeds beter mede dankzij de tomeloze inzet van Mirjam. De steen van de scholieren zit er nu helemaal in en onze eigen kunstwerk staat inmiddels hard te worden in de bekisting. Verder hebben we ( Aris, Celia en Willie) vanmiddag de eerste voorbereidingen getroffen voor de Hollandse avond.  Iedereen die we hebben ontmoet, wordt dan door ons uitgenodigd voor de maaltijd.

Celia en Jaap: Hallo, baje baje heb ons hier al meemaak , ons kan jelle nie zegge nie nie wat indrukken ons hier maak, dankie dankie voor meeleven uit Nederland . ons doe jelle allen groet met liefde C+J
Willie: Dames van de KPM: morgen niet teveel Haantje Pik eten!!
Arjan: Hallo thuisfront, het gaat goed hier, de indrukken zijn enorm. Het bouwen gaat gelukkig goed. Gr arjan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch