Op safari!

We staan vanmorgen om 4:15 uur op. Na een snel ontbijt, wassen en tandenpoetsen vertrekken we om 05.00 uur richting Pilanesberg. Dit is een wildpark met een zelfde oppervlakte als de provincie Utrecht. We vertrekken zo vroeg om veel wild te kunnen zien. Het wild was door een aantal dames (Rianne, Christine) ’s nachts ook al gezien. Zij werden namelijk wakker van een schurende en bonkend geluid. Wat bleek… de kalveren die op het erf van Koos rondlopen waren komen schuilen voor de regen in onze slaapruimte. Nadat de kalveren vakkundig waren afgevoerd in pyjama konden ze weer rustig verder slapen.

Na het ontbijt vertrekken we met een andere, luxere bus naar Pilanesberg met onze vaste chauffeur Hannes. Het luxere houdt in dat de bekleding van de stoelen van skai is in plaats van stof. Verder hobbelt en stoot de bus net zo als onze andere bus. Na 10 km stopt de bus ermee. Maar na vakkundig schoonmaken met een doekje houdt de bus het de hele dag vol.

Na aankomst bij Pilanesberg trakteert Koos ons nog een keer op een ontbijt. We zitten dan ook goed vol en op zijn op tijd voor de safari. Door de goede onderhandelingen van Aris kunnen we voor een prikkie naar binnen, op zoek naar de wilde dieren. De eerste dieren die we zien zijn gnoes en na verloop van tijd zien we zebra’s en giraffes. Erg mooi om te zien zo in het wild. Toch anders dan de dierentuin of Beekse Bergen. Een aantal mensen (Theo H, Mirjam, Jan, Marien) zien zelfs een echte leeuw lopen. Verder komen we een kudde (4) olifanten tegen, die op 15 meter van de bus lopen. Wat een indrukwekkende dieren! Ook nijlpaarden, schildpadden en antilopes worden gespot. En een neushoorn steekt voor onze bus de weg over.

Rond het middaguur wordt op een omheinde plaats door Koos weer getrakteerd op een goede lunch. Vanaf deze plek hebben we een fantastisch uitzicht over het gebied. Na de lunch weer terug in de bus waar het vroege opstaan zijn tol begint te eisen. Iedereen ligt bijna te slapen in de bus en wordt alleen nog wakker bij het schreeuwen van “Leeuwen links of rechts”.

Na weer een voortreffelijk diner, dat door Willemien en Trija klaargemaakt is,  sluiten we de dag af met een overdenking en het zingen van een aantal liederen. Dit doen we iedere dag. Het is erg fijn om de dag met God en elkaar af te sluiten. Centraal staat vanavond Jesaja 65 vanaf vers 17. Dit Bijbelgedeelte werd deze week met ons gedeeld door een oude vrouw die voor haar shack in de Bijbel zat te lezen. Wat een prachtige beschrijving van de nieuwe hemel en aarde. En wat een verontwaardiging spreekt er uit voor het onrecht op deze aarde. God zal daar op Zijn tijd een einde aan maken. Wonderlijk dat deze vrouw juist deze verzen las en met ons deelde. Dat deze woorden haar, ons en jullie tot troost en bemoediging mogen zijn.

Celia en Jaap: Hoi kids en allemaal, bedankt voor jullie berichtjes, ze komen wel aan hoor N+ma M. Gisteren weer in de township geweest oh… wat een armoede …recessie bij ons? Dank God om onze welvaart! Vandaag op safari erg mooi, alles goed hier. Groetjes.  O ja Riet v harte met je verjaardag en Albert.P jullie gedenksteen zit vast hoor.

Henriette: Lieve allemaal, safari vandaag was leuk! Morgen lekker rustig dagje. Bij jullie herfst hoorde ik, hier volop zon! Is heerlijk! Gaat het bij jullie nog steeds goed? Lekker weekend he, geniet ervan lieve mensen. Ik denk aan jullie, lieve knuffel mij

Roelof en Willie: Anita nog gefeliciteerd met de verjaardag (beetje laat!!). De groeten aan een ieder die dit leest. Het is voor ons nog steeds een bijzondere ervaring om hier te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch