Een regenachtige dag

Vanmorgen maken we opnieuw een frisse start met onze werkzaamheden. De shackrepair-groep mag vandaag met de pickup van Koos op pad. Voor Robbert wel even pech, want vandaag is hij bij de bouwploeg ingedeeld. De auto wordt ingezet omdat er 4 grote zakken zand mee moeten om in de nieuwe shack van de vorige groep het vloertje te storten.

Nadat we heerlijk hebben geluncht met heerlijke broodjes gevuld met een soort van gehakt (deze waren door bejaarden uit een bejaardenhuis voor ons gemaakt) relaxen we een beetje in de zon. Een boekje lezen, in de zon liggen, wandelen e.d. Omdat we onze energie niet op de bouw kwijt kunnen hebben we maar fanatiek gesport. Eerst een potje voetbal, waar je echt heel moe van wordt, en daarna een potje volleybal. Koos had net voor onze komst het volleybalnet voor ons gespannen en doet natuurlijk fanatiek mee met het volleybal.

Voedselpakketten

Vol energie gaan we op pad. Theo J, Robbert, Rianne en Henriette gaan een twee voedselpakketten uitdelen aan een tweetal gezinnen. In de eerste shack (die erg klein is) woont een moeder met een 7-tal kinderen waaronder een drieling van 6 weken oud, allen HIV besmet. We overhandigen een voedselpakket en kleding voor de baby’s en de moeder met wat speel materiaal voor de oudere kinderen. De moeder is zelf ook ernstig ziek, ze is ook zo emotieloos. Dit is erg heftig om mee te maken. Na het bezoek aan deze eerste shack gaan we naar de tweede shack. Ook dit is een kleine shack waar we een voedselpakket achterlaten. We zien vandaag alleen maar armoede. Terwijl we richting de bouwplaats lopen wordt het steeds bewolkter en even later begint de regen hard uit de hemel vallen. Tegen 11 uur besluiten we terug te gaan naar Shalom omdat verdere werkzaamheden niet meer mogelijk zijn. We genieten van wat rust en ’s middags breekt de zon door en kunnen we weer volop genieten van deze prachtige omgeving. Ook wordt er door een aantal sportievelingen lekker gevoetbald.

Na alweer een heerlijke maaltijd, bereid door Willemien en Treya, kunnen we toch terugkijken op een mooie dag.

Henriette: Lieve allemaal, zoals jullie lazen was het een heftig ochtendje. Ik ben ’s middags weer helemaal bijgekomen van alles. ’s Avonds hebben we samen mogen zingen, wat erg indrukwekkend was. Lieverds thuis, ik denk veel aan jullie.. En Mike.. nog 1 weekje! Loveyou! Dikke knuffel.

Theo J: Hallo lieverds, hoe gaat het met jullie? We hebben een bewogen dag gehad samen met Jet, Robbert en Rianne op pad geweest zoals jullie kunnen lezen. Dat was erg indrukwekkend en bewogen. Veel regen en onweer gehad vandaag maar wel genoten. Knuffel voor jullie allen.

Roelof en Willie: De eerste werkweek zit erop. Het is nog steeds genieten hier. Groetjes en veel liefs van ons.

Christine: Regen, dus helaas geen kinderwerk. Maandag nieuwe kansen, daar hopen we op en bidden we voor. Dus Noor en Anne-Roos, nog even wachten op de foto van de kinderen met de kroontjes! Dikke knuffel en lieve groet voor alle meelezers, Chr.

Theo H: De regen was vandaag niet zo fijn. We konden niet veel doen. Maar we hebben wel genoten van onze rust. Morgen gaan we al om 5:00 uur naar Pilanesberg op safari.  Ik hoop dat ik  nog wat wilde dieren zie. Ik zal ze op de video opnemen. Dus van avond vroeg naar bed. Liefs Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch