Hoog bezoek!

Na ons voedzame ontbijt van fruit, brood met pindakaas en jam in de zon de dag begonnen met een mooie overdenking over bidden. Daarna in de zon op ons terras midden in de natuur opw 389 “Create in me a clean heart” gezongen. Deze konden we gelijk oefenen voor ons optreden bij de kerk. Wat klinkt dat mooi door het landschap. Na onze dagopening op naar Groot Marico om naar de NG kerk te gaan. We worden hartelijk ontvangen door de voorganger en mogen plaatsnemen in de banken. Door onze komst was de kerk twee keer zo vol als op een normale zondag dus dat gaf nog enige vulling in de banken.

We zingen verschillende liederen uit volle borst in het Zuid-Afrikaans mee. Tijdens het zingen van U zij de Glorie zingen wij de Nederlandse versie. De preek van de dominee ging over bidden dus wat mooi dat zowel onze dagopening als de preek hetzelfde onderwerp had. Als de dienst is afgelopen worden we van harte uitgenodigd om een kop koffie en thee te komen drinken. De koffie was zo licht dat Theo en Theo allebei dachten dat het thee was. De tafel was weer voorzien met allerlei lekkers zoals melktaart en gember koekjes. Tijdens deze koffietafel konden wij ons optreden verzorgen met Create in me a clean heart. Uit voorzorg hadden we onze opwekkingsbundels meegenomen zodat we niet zoals gisteren aan het eind van het lied te tekst kwijt zouden zijn. Dus het optreden ging goed en werd zeer op prijs gesteld. Na ons gaven zes (6!) zwarte Afrikanen een optreden. Hierbij was ons optreden, ondanks het feit dat dit keer de tekst helemaal goed ging, toch wat minder spectaculair. Wat een geluid en stemmen hadden die zes mannen.

Nadat de koffie en taart op was werden we meegenomen naar een overkapping en mochten we daar als hoog bezoek plaatsnemen op klaargezette stoelen. We werden getrakteerd op een optreden van een slagwerkgroep en een groep dansende en zingende kinderen. Wat mooi en speciaal om dat mee te maken. We voelden ons de koning en koningin op bezoek. Uiteraard ontbrak het eten ook dit keer weer niet. Lekker vers gebakte broodjes op het vuur en spinazietaart en een lekkere tomaten salade. Ondertussen speelde de slagwerkgroep door met een ongeëvenaard ritme en sound. Dit leidde zelfs dat sommigen onder aanvoering van Wim en Evert spontaan begonnen te dansen.

Toen we dachten dat het was afgelopen werden we nog meegenomen naar een replica van een Zuid-Afrikaanse school. Hierin mochten we weer plaatsnemen om te luisteren naar zeer bekende (?) Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Lesego Rampolokeng. Hij kon schitterend vertellen en zijn gedichten werden als een soort rap opgevoerd. Dat vonden de meesten, waaronder Gerard, leuk. Al deze dingen werden ons aangeboden door Groot Marico. Dit is een project waarbij de Zwarte bevolking geactiveerd wordt door deelnemen in slagwerkgroepen, dansgroepjes en het uitvoeren van creatieve activiteiten. Na afloop werden we dan ook meegenomen naar de Craft Shop, een soort winkel a la “De Gewoonste Zaak” in Barneveld. Een aantal hebben daar een gedeelte van de in de broek brandende randen uitgegeven.

Bij Groot Marico loopt een rivier waarin we vervolgens zouden gaan zwemmen. We gingen met de bus de bush bush in en kwamen uit op een zandweg die redelijk hobbelig was en steil naar beneden liep. Een groot aantal mensen vroeg zich af of we nog wel weer boven kwamen met ons reeds vertrouwde busje en buschauffeur Hannes. We kwamen beneden en moesten via een smalle paadje door de struiken naar de rivier. We kwamen aan op een paradijselijk plekje met het zuiverste water van Zuid-Afrika. Boven de rivier hing een trapeze waarmee we slingerend door de lucht in het water belanden. Iedereen heeft dit natuurlijk uitgeprobeerd. Na onze zwempartij werden we uitgenodigd voor een maaltijd bij een vriend van Koos. Dit was overigens weer heerlijk. En toen…….met de bus weer omhoog. En tegen verwachting van velen in is het Hannes gelukt en zijn we na een lange rit weer veilig en wel bij Shalom aangekomen. Nu op tijd slapen om morgen voor het eerst te gaan beginnen met het werk waarvoor we naar Zuid-Afrika zijn gekomen. We kijken er allemaal erg naar uit.

Robbert: Vandaag in de kerk wederom onze zangkunsten laten zien aan de Afrikaantjes. Och wat hebben ze genoten! Ook hebben we weer een fantastische busreis gehad met Hannes! Daarna nog gedanst en smiddags lekker gezwommen in een riviertje! De vakantie is voorbij morgen moeten we echt aan het werk..

Edwin en Anke: Lieve allemaal, super leuk om te zien hoe jullie met ons meeleven! Erg leuk al die berichtjes! We hebben het hier echt super naar ons zin. Krijgen elke keer weer nieuwe indrukken. Erg bijzonder allemaal dat we dit samen mogen beleven. Liefs Edwin & Anke

Mirjam: Lieve allemaal, het gaat nog steeds goed. Het is hier fantastisch. Bijzonder hoe blij die kinderen met wat aandacht kunnen zijn. Morgen gaan we dan echt aan het werk, ben benieuwd hoe het zal zijn. Jeroen pas goed op jezelf! HVJ

Jaap en Celia: lieve allemaal, we hebben al erg veel indrukken opgedaan. Vooral de ontmoeting met de kinderen was heeeeeeel speciaal. Ook hebben we het ontzettend gezellig met elkaar. Liefs J+C

Roelof en Willie: we hebben het hier erg fijn met elkaar. Morgen begint het echte werk waarvoor we hier zijn. Geanne, dat knuffelen komt helemaal goed. Leuk die berichtjes van het thuisfront. Liefs van R + W.

Arjan: het is hier fantastisch, elke dag genieten van GODS schepping. En die kinderen, zo blij met onze aanwezigheid. Mijn wens is dat deze kinderen Jezus leren kennen zodat ze zegeningen mogen ontvangen dwars door de ellende heen, dat is mijn gebed. Ik sta te popelen om morgen te gaan bouwen. Gr arjan.

Henriette: He lieverds! Wat superleuk al die berichtjes, blijven doen hoor!! Het is nog steeds genieten! Vandaag echt een heerlijk dagje gehad, voelde me net Tarzan die over de rivier heenvloog aan een tak J Morgen voor het eerst een echte werkdag, ben benieuwd! Ik denk veel aan jullie hoor, nu besef je weer hoeveel je van elkaar houdt!!:) Dikke kus mij

Theo H: Wat is hier mooi en wat zijn de mensen gastvrij, echt genieten. Manon en Kim gefeliciteerd met jullie kampioenschap, Stefan box en high five en Rianne veel liefs.

Christine: Lieve allemaal, wat een mooie zondag hebben wij hier gehad vol ontmoetingen met bijzondere mensen. God werkt! Veel liefs, Christine. (Collega’s, werk ze en… ik werk ook hard!)

Theo J: hallo lieverds, hoe gaat het bij jullie? Kunnen jullie het nog redden zonder ons? Hier gaat alles prima met beide hoor! Morgen gaat het echt beginnen, Jet gaat naar de bouw en ik ga shackrepair doen, lijkt ons prachtig om te doen. We laten het snel horen hoe het is gegaan. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch