Handen en voeten tekort

Vandaag weer opgestaan met volle zon en een goede nacht slapen. Het ontbijt moesten we zelf regelen maar daarom niet minder lekker. Tijdens het  ontbijt hebben we  uit volle borst voor Willie gezongen omdat ze jarig is. Iedereen had cadeautjes meegenomen dus ze was erg verrast. Ze heeft nu wel een probleem met de bagage maar de overige leden een stuk minder. Na het ontbijt voor het eerst naar Borolello om de bouwplaats te gaan bekijken. Dat viel erg mee. De bouwplaats lag er goed en verzorgd bij en de aannemer was zelfs op tijd om de bouw door te spreken. De  bouwmensen hebben goed overleg gehad en een aantal zaken doorgesproken.

De dames in de groep zijn gelijk op de kinderen van de sloppenwijken afgelopen om met ze te spelen en te zingen. De groep werd alsmaar groter en de kinderen waren erg blij om ons te zien. In een kring gezongen zoals Jan Huijgen in de ton, de kinderen genoten ontzettend. Alleen was de broek van Anke hier niet op berekend en scheurde aan de achterkant door. Maar een lang t-shirt doet wonderen.

Na de bespreking de sloppenwijken ingegaan om de shacks (golfplatenhuisjes) te bekijken die we de komende weken gaan verbeteren. Alle kinderen liepen mee en de groep werd alsmaar groter. En alle kinderen wilden je hand vast houden of op de arm gedragen geworden. Er werd zelfs ruzie om gemaakt. We kwamen handen en armen tekort om alle kinderen vast te houden. Maar wat stralen en glinsteren die kinderogen. Mooi dat we ze op die manier nog iets van liefde kunnen geven. Bij een groot aantal shacks gekeken en geschrokken van de beperkte ruimte en de vele gaten in de golfplaten. Wel opvallend dat een aantal shacks wel tv hebben maar geen stroom.

Tegen de middag afscheid genomen van alle kinderen en gezegd dat we maandag terug komen. Na ons bezoek aan Borolello even boodschappen gedaan in Swartruggens. Wat een verschil met de sloppenwijken waar we net vandaan kwamen.

Na een uitgebreide lunch bij Koos en Willemien, we zullen niet afvallen, vertrokken we naar een zwart dorp in de buurt. Hier werden we ontvangen door een blanke priester. Na een korte toespraak kregen we privé optreden van het zwartje koortje voor de dienst van morgen. Wat kunnen die mensen swingen. Een groot aantal vonden het mooier dan het optreden gisteren. Ook nog een optreden gehad van de jeugd die een lang weekend op cursus was. Onze reactie met Abba Vader werd goed ontvangen. Nu alleen nog de laatste regels van de Engelse versie uit ons hoofd leren.

Vervolgens op weg gegaan naar een volgens de lokale bewoners een heilige plaats. Een waterval midden in de bergen. Na een lange wandeltocht kwamen we aan bij een mooie waterval met veel groen en lekker verfrissend water. Een aantal (Mirjam, Henriette, Gerard, Robbert, Roelof, Jaap) konden de verleiding niet weerstaan om onder de waterval te gaan staan. Wel nat maar ook lekker fris. Weer terug naar de bus. De benen voelen we wel. Nog een goede maaltijd bij Koos en Willemien lekker naar bed om morgen weer een mooie dag te hebben met een bezoek aan de blanke kerk.

Henriette: He lieve mensen! Vandaag een indrukwekkend dagje gehad, veel indrukken opgedaan waar je dus ook best moe van wordt! Maar wel ontzettend leuk hoor. Ik voel me nu al een beetje een kreeft, hihi. Hoe gaat het bij jullie? Nou fijn weekend nog, houvanjullie! Liefs

Mirjam: Hallo lieve allemaal, het is een bijzondere ervaring om hier te zijn en het verschil tussen arm en rijk te zien/ ervaren. Geweldige, indrukwekkende, ervaringen tot nu toe en er wordt goed voor ons gezorgd. Liefs Mirjam

Monique: Hallo iedereen. Wat een geweldige dingen beleven en zien we hier. Het is echt genieten. Van alles en iedereen en de mensen hier. Heb steeds meer zin om volgende week aan de slag te gaan met de kinderen en alle andere dingen waarvoor we gekomen zijn! Heel veel liefs Monique.

Willie: Dag iedereen. Wat een prachtige verjaardag heb ik gehad!  Bedankt voor de sms’jes en de mooie felicitaties per video van jullie. Geweldig! Liefs van mam en een dikke knuffel voor Levi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch