SHIB steunt TTT: Train The Teacher

Voor veel kinderen in de wereld is er geen goede toekomst. Ze worden geboren onder erbarmelijke omstandigheden: in grote armoede, zonder liefde. Ze hebben nauwelijks toegang tot goed onderwijs.

In Borolelo, één van de townships in Zuid-Afrika waar SHIB actief is, zijn enthousiaste moeders gestart met een crèche, een soort kleuterschool. Een belangrijk initiatief. Ze willen daarmee kinderen een toekomst bieden. Echter, met enthousiasme alleen ben je er niet. Deze vrouwen hebben geen enkele scholing ontvangen om dit werk te doen.


SHIB is in februari 2012 gestart met een groep vrijwilligers om een crèche in Borolelo te bouwen. Eén van die vrijwilligers heeft in die periode workshops gegeven aan de teachers. De opkomst was bemoedigend: ongeveer veertig vrouwen en mannen kwamen er op af.

Om deze mensen verder te kunnen helpen wordt er nu een trainingsweekend georganiseerd op Shalom, één van de plaatsen waar de SHIB vrijwilligers tijdens de reizen overnachten. In de bijeenkomsten worden de teachers de basisbeginselen van onderwijs aan kleuters bijgebracht.

De crècheteachers hebben zelf geen inkomen. Ze zouden zo’n meerdaagse training nooit kunnen betalen. Daarvoor heeft SHIB het TTT fonds in het leven geroepen. TTT staat voor Train the teacher. Een fonds om deze weekenden te kunnen bekostigen.

Wil je meebouwen aan het onderwijs in de townships van Borolelo en Reagile? Stort een financiële bijdrage om dit werk te steunen en het weekend voor de teachers mogelijk te maken. Je sponsort al een deelnemer door € 15,- over te maken op 1526.55.018 t.n.v. SHIB onder vermelding van TTT. Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch