Barneveldse vlag wappert in Kgetleng

Maandagmorgen heeft Jetze Baas, bestuurslid van Stichting Hulpverlening Internationaal Barneveld (SHIB), de Barneveldse vlag namens de gemeente Barneveld mogen overhandigen aan mevrouw Kim Medupe, burgemeester van de municipaliteit Kgetleng Rivier, NW Province Zuid Afrika.

De overhandiging vond plaats ter gelegenheid van de opening van het bouwproject dat SHIB momenteel uitvoert met leerlingen van het Johannes Fontanus College uit Barneveld en het Liemers College uit Zevenaar en hun begeleiders. Tot 23 februari zijn de leerlingen bezig met de bouw van een crèche in de township Borolelo. Een uitermate belangrijke voorziening voor onderwijs aan de jongste kinderen uit de township.


De opening, met schriftlezing en gebed, werd verricht door door ms. Vanessa, bestuurslid van de Zuid-Afrikaanse zusterorganisatie KLCC. De burgemeester sprak haar bijzondere waardering uit voor het feit dat er in deze wereld mensen zijn die zich daadwerkelijk willen inzetten voor hun behoeftige naaste. Zij hoopte tevens dat een overhandiging van de vlag mag leiden tot een langdurig vriendschappelijk contact tussen beide gemeenten.

De verrichtingen van de vrijwilligers zijn te volgen via de weblog op deze site. Het is de bedoeling dat dit jaar nog drie groepen van de Barneveldse organisatie SHIB zullen meewerken aan de verdere bouw van de crèche. Voor de reis in het najaar zijn nog opgavemogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch