De eerste dag aan het werk

Dagverslag maandag 13 februari

De eerste werkdag, daar keken we naar uit! Vandaag  worden we om 6 uur gewekt door Jan. Na een lekker ontbijt gaan we rond 7.45 uur naar de bouwplaats. Daar staat nog de oude kleuterschool. De meeste kinderen zijn er al en we worden vriendelijk begroet. We mengen ons tussen de kinderen, lekker knuffelen,  liedjes zingen en dansen. Met de bouw en het kinderwerk moeten we nog wachten. De burgemeester van Kgetleng Rivier komt om het project officieel te openen. Om half 10 is ze er. Na de opening kan het echte werk eindelijk beginnen.  De bouwers storten beton in de greppels (die er naar liggen te smachten). Anderen werken aan het metaal voor het gewapend beton. Het is erg warm!


De kinderwerkers voor deze dag (Marlijn, Marloes, Jordi, Gerrita, Julia, Marije, Elise,  Regina, Anouschka, Lydia, Yvonne) lopen richting de township. Van alle kanten komen moeders aangelopen met kinderen op hun arm. We moeten eerst hun vertrouwen winnen. Na verloop van tijd doen zowel  de kinderen als de moeders enthousiast mee. De kinderen maken kleurplaten,  het scheppingsverhaal wordt vertelt en ballonnen opgeblazen. We zingen en dansen.  We mogen zo onze liefde geven aan de allerarmsten in de township. De kinderen zijn tussen de 1 en 7 jaar oud. Het betreft kinderen die nog geen ID hebben en daarom nog niet naar school gaan.

Rond 12 is het lunchtime, de temperatuur is al flink hoog. Vooral de mensen van de bouw hebben de middagpauze dubbel en dwars verdiend. In deze pauze gaan we ook nog even naar de kinderen in de kleuterschool. De kinderwerkers gaan nog een keer naar de township, nu naar een andere plaats en met andere kinderen. Deze groep is nog enthousiaster dan de ochtendgroep.  De mensen van de bouw werken stug door en tegen 15.00 uur vertrekken we voldaan met de bus naar onze verblijfplaats Shalom. Iedereen is behoorlijk moe en bezweet, de eerste dag hard werken zit er op.

Op Shalom gaan we eerst lekker douchen en uitrusten. De Goede Morgen Gesprekken zijn verplaatst naar de avond, we kunnen zo vroeger aan de bouw beginnen. Na deze gesprekken krijgen we weer een heerlijke maaltijd aangeboden bij Koos en Willemien. Vanavond gaan we ons ontspannen met een piano en twee nieuw gekochte gitaren.

Groetjes,

Marloes:  Hallo lieve mensen thuis, ik heb het hier echt heel erg naar mijn zin. Blijf allemaal reageren, want we lezen echt alle reacties. Het eten, het weer en de kinderen zijn fantastisch! Mis jullie xx

Marlijn:
Lieve mensen, ik heb tomaat leren eten haha, het is hier heel goed geregeld en we hebben een fijn programma! Plaats veel reacties vind ik fijn om te lezen! Succes met het GS po! Veel liefs,

Julie:
Ha lieve mensen daar in de kou. Hier genieten wij enorm van het warme weer en het werk. Het is allemaal zo bijzonder, vandaag was voor velen ook een erg emotionele dag. Ondanks alles mis ik jullie daar, blijf reageren. Heel veel liefs.

Marc:
Met mij gaat het goed hier, vandaag lekker gewerkt op de bouw. Het is geweldig om te zien hoe blij de kinderen worden als ze ons zien. Lieve Joska, superleuk om te lezen wat jij doet. En ja het is hier prachtig! Doe Marije maar de hartelijke groetjes van me!

Iris:
Lieve lieve allemaal! Het is geweldig hier, ook al is het ver  van jullie wel een apart gevoel. Ik heb mijn nagels nog niet gebroken en het werken is leuk (win-win situatie) en ik heb Iemand gevonden! En blijf me spammen op Shib.nl (dat geldt ook voor de rest)! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch