De dag van de maaltijd

Dagverslag zondag 12 februari

Zondag, nog een dag van rust. We bezochten in Groot Marico de NG kerk waar het avondmaal plaatsvond. Na de dienst werden we hartelijk welkom geheten door de gemeente en hebben we genoten van een lange tafel vol kleine hapjes, hartig en zoet. We hebben gedanst op prachtige Afrikaanse ritmes met prachtige Afrikaanse kinderen. Vol nieuwsgierigheid bekeken ze zichzelf op de camera’s. Ook daar kregen we weer heerlijk eten: vers gebakken brood, vijgenjam en nog veel meer. In de art craftshop kochten we handgemaakte souvenirs voor het thuisfront. Dat belooft wat! De rivier werd vervolgens goed benut voor een frisse duik. Als echte Tarzans en Janes doken we het water in.


Ome Koos leidde een groep door de natuur en vertelde over ‘gom’ uit de bomen, medicijnbladen en de enorme plaag van Zuid-Amerikaanse bomen die er eigenlijk niet thuishoren. Ook hier weer een geweldige maaltijd bij een vriend van Ome Koos. Gelukkig aten we alleen maar groenten… kip is namelijk geen vlees in Zuid-Afrika.

We hadden vandaag ook een jarige: Yvonne. We hebben haar verjaardag uitbundig gevierd met cadeautjes, gezang en bakken ijs. Vooral in de bus kon het zingen niet op.

Yvonne wil graag haar familie en vrienden bedanken voor alle berichtjes, kusjes en knuffels. Neef Thomas heeft haar vanochtend als eerste toegezongen! Na deze twee relaxte dagen zouden we bijna vergeten dat we hier niet op vakantie zijn. Maar daarover morgen meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch