Laat je zien

Ja, dat is wat er gaat gebeuren! Voor de 4e scholenreis van SHIB staan we aan de vooravond van afreizen. Nog een kleine week. Het aftellen is begonnen!

12 Jongeren van het Liemers College en 21 jongeren van het Johannes Fontanus College, die zich uitermate hebben ingespannen, zullen samen met hun 4 leerkrachten en 3 begeleiders van SHIB afreizen naar Zuid-Afrika om te gaan werken in de township Borolelo bij Swartruggens. We gaan starten met de bouw van een kleuterschool. Dat wordt dus de handen uit de mouwen steken!

Ook gaan we verder bouwen aan de toekomst van kinderen, door ze te laten zien wie ze zelf zijn en wat ze weg willen geven. Hun gezicht met een lach en een traan en een hart van liefde!

Het thema van onze reis is ‘oog in oog’! Dat gaat zich uiten in wat de jongeren gaan zien, heel dichtbij en soms confronterend. Het mooie van Zuid-Afrika, maar ook het verschrikkelijke in de ziekte HIV / aids en de armoede van de township. Met het kinderwerk vertellen we drie verhalen: hoe mooi alles is gemaakt in het begin, en daarna twee verhalen over hoe Jezus op aarde kwam om mensen in nood te redden: Zacheüs en Bartimeüs. In die verhalen komt het werkelijke leven van Jezus op aarde heel dichtbij. De jongeren die gaan vertellen, willen laten zien dat ook jij er mag zijn voor hen die eigenlijk geen toekomst meer hebben, ‘the lost childeren’ van Zuid-Afrika.

Waar ga jij voor? Dat is het thema voor de GoedeMorgenGesprekken (GMG) die elke dag gehouden zullen worden. Daarin kun je je gezicht, jezelf, laten zien en kan je je hart laten spreken naar elkaar. We hopen op een bijzondere reis waarin te zien is wie we zijn.

‘Help ik ben blank geworden’ is een boek van Bram Vermeulen. Dat boek brengt het drama van wat er in Swartruggens een aantal jaren geleden is gebeurd heel dichtbij. Dat is de plaats waar we 14 dagen zullen bivakkeren. Jouw wieg stond in Nederland en dat is zo’n beetje het rijkste land van de wereld. Maar ben je ook echt rijk, of zie je in Swartruggens wat echte rijdom en geluk is, in de zwarte koppies van de kids? Laat je verrassen en geef je gezicht weg voor een kind!

Laat je zien en laat je gezicht achter! Dat gaan we doen!

Ouders, bedankt dat we jullie jongeren mogen meenemen. Met Gods zegen hopen we op een onvergetelijke reis met perspectief. Voor de kids daar en voor onze eigen kids.

En we zijn zo weer terug. Jullie kunnen ons volgen op de site van SHIB: www.shib.nl. Hopelijk worden onze berichten dagelijks gelezen en natuurlijk wachten we met smart op jullie berichtjes uit Nederland.

Zuid-Afrika: we komen er aan.

Jan Torn, Projectleider.

 

Belangrijke info
Op donderdagavond 9 februari hebben we van 19.30 tot 20.30 uur onze uitzwaaiavond in het schoolgebouw van het Johannes Fontanus College aan de Wethouder Rebellaan 135 te Barneveld. Ouders, familie en vrienden zijn van harte welkom op deze avond.

Vrijdag 10 februari 5.00 uur ’s morgens staat de bus bij het Liemers in Zevenaar. Om 6.00 uur bij het JFC in Barneveld.

Dit weekend start de belboom om te controleren of alles klopt.

Voor de thuisblijvers is Frans van der Stroet jullie contactpersoon met de groep in Zuid-Afrika. Tel. 0 6 – 51 38 96 56. Mochten er dringende reden zijn vanuit jullie of vanuit ons dan lopen de contacten via hem.


Nog even de vluchtgegevens

Van Amsterdam naar Johannesburg, vertrek op 10 februari 2012 10:10. Aankomst op 10 februari 2012 22:05. Vluchtnummer: KL591

Van Johannesburg naar Amsterdam, vertrek op 23 februari 2012 23:59. Aankomst op 24 februari 2012 10:15. Vluchtnummer: KL592

Afscheid nemen is dus op de donderdagavond in het JFC en in de morgen bij het instappen in de bus en ophalen op Schiphol.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch