Sporten voor Afrika 2012

SHIB organiseert zaterdag 10 maart 2012 de eerste lustrumeditie van ‘Sporten voor Afrika’. Zij doen dit met medewerking van Wielervereniging Tour de Force, het Tweewielerhuis en Run2Day.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert SHIB (sinds 2004 actief in Zuid-Afrika) het evenement ‘Sporten voor Afrika’. De keuze voor de sportievelingen bestaat uit een mountainbike- of wandeltocht en een hardloopparcours. In verband met het jubileumjaar is dit uitgebreid met een mountainbikeclinic in samenwerking met de mountainbikeafdeling van Wielervereniging Tour de Force, zodat men kennis kan maken met het mountainbiken.

De locatie zal, anders dan voorgaande jaren, rond het middelpunt van Nederland zijn, oftewel de Goudsberg te Lunteren.

Wandelen
Voor de wandelaars is er dit jaar de mogelijkheid voor een afstand van 15 of 25 kilometer. Zij kunnen vanaf 8.00 uur starten. De tocht gaat door de mooie omgeving van Lunteren. De beschrijving van de tocht ontvangt u bij de start.

Mountainbiken
Voor de startende mountainbikers is er de mogelijkheid een clinic te volgen, onder begeleiding van een aantal gecertificeerde trainers. Dit is een leuke manier om kennis maken met deze sport. Ook voor degenen die vaker mountainbiken, maar hun techniek nog willen bijschaven is dit zeker een aanrader. Net als voorgaande jaren bieden wij ook weer de mogelijkheid tot het rijden van een tocht. Deze tocht zal bestaan uit twee lussen. Deze lussen kunnen gecombineerd of afzonderlijk gereden worden. De eerste lus is een zeer uitdagende lus, deze zal veel vergelijkingen vertonen met het parcours van de Nederlandse kampioenschappen, voor de gevorderde mountainbiker een mooie uitdaging en zeker een aanrader. De tweede lus is minder uitdagend, maar zeker niet minder mooi. De start is vanaf 9.00 uur. Het Tweewielerhuis zal aanwezig zijn met een aantal mountainbikes, voor zowel de beginner als de gevorderde mountainbiker. Deze kunnen getest worden op het parcours.

Hardlopen
De hardlopers kunnen zich dit jaar uitleven op een parcours van 5 of 10 km. De tijden worden hierbij opgemeten. In samenwerking met Run2Day kan er voor de beginnende loper ook onder begeleiding gelopen worden. De start is om 10.00 uur.

Opgeven
Het inschrijfgeld bedraagt minimaal € 10,- inclusief één consumptie. De opbrengst is voor SHIB. Om 8.00 uur kunnen de wandelaars van start, om 9.00 uur de mountainbikers en om 10.00 uur de lopers. Start en inschrijving bij het restaurant op de Goudsberg, Hessenweg 85, Lunteren. Het is mogelijk om u te douchen op de camping nabij het restaurant.

Aanmelden voor de activiteiten kan via het opgaveformulier hieronder. Lukt dit niet? Mail dan uw opgave naar sportenvoorafrika@gmail.com. Of kom gewoon op de dag. Welkom!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch