Voorbereidingen februarireis 2012 in volle gang

Twee leden van het bestuur van SHIB zijn de afgelopen week op bestuursreis geweest naar Zuid-Afrika. Dit ter voorbereiding op de projectreizen van volgend jaar.

In februari 2012 is de eerst volgende reis. Leerlingen van het Johannes Fontanus College in Barneveld en het Liemers College in Zevenaar gaan dan starten met de bouw van een crèche in de sloppenwijk Borolelo. Een aantal huidige crèches in deze sloppenwijk voldoen niet aan de regels wat betreft veiligheid en hygiëne. Daarom is het noodzakelijk dat er een nieuw gebouw komt. Daarin zullen straks alle drie de crèches worden ondergebracht. Kosten voor het totale gebouw zullen 1,4 miljoen Rand (de munteenheid van Zuid-Afrika) bedragen. Met de huidige koers betekent dat zo’n € 150.000,-. Er wordt gebouwd op het terrein waar één van de drie crèches gelegen is.

Op het bouwterrein is men al begonnen met het egaliseren van het stuk grond. In de afgelopen week zijn er diverse gesprekken gevoerd, en alle voorbereidingen zijn in volle gang. Zuid-Afrika wacht op jou! Of je nu mee gaat met één van de reizen of niet, je bijdrage is dringend nodig. Hoe eerder de school er staat, des te beter!

We kijken terug op een zeer gezegende en succesvolle bestuursreis!


Eén van de huidige crèches

De bouwtekening van de nieuw te bouwen crèche

Het bouwterrein

Het terrein wordt bouwklaar gemaakt

Ondertekening samenwerkingscontract

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch