[2011aug] Jongerenreis was succesvol

Oplevering Itireleng
Inmiddels ligt de jongerenreis van SHIB al weer enkele weken achter ons. Met 31 jongeren en 5 leidinggevenden is er hard gewerkt aan het Itireleng gebouw. Itireleng biedt onderdak aan mensen met een handicap. Hier worden zij in staat gesteld om werkzaamheden te verrichten. Op deze wijze zijn zij voorzien van een dagbesteding en een klein inkomen. In dit gebouw is onder andere een schoenmakerij, een kledingatelier en een ziekenboegje gevestigd.

Tijdens de projectreis is er zowel binnen als buiten het gebouw gewerkt. De werkzaamheden bestonden uit het storten van cement, schilderwerk aan het gebouw, tegelen van de vloeren, monteren van werktafels, aanbrengen van verschillende muurschilderingen die aangeven waar de ruimte voor dient, aanbrengen van de naam op het gebouw, las- en slijpwerk om de toegangspoort te maken, schilderen van het hek rondom het gebouw en opruimen van het terrein. Met deze werkzaamheden is het project Itireleng klaar en het gebouw is opgeleverd.Shackbezoek en –repair
Ook heeft de groep shackrepair gedaan. Tijdens de periode heeft een medewerker van social development de groep begeleid. Dit was zeer waardevol, voor de communicatie met de bevolking, door de kennis van de omgeving, etc. Er zijn shacks bijna geheel afgebroken en weer opgebouwd. De groep heeft zich verwonderd over het feit dat men in barre omstandigheden weet te blijven leven. Het heeft iedereen erg geraakt. De verhalen van de mensen waardoor ze in een bepaalde situatie zijn gekomen dringen door tot in het diepst van de ziel. Geen eten, geen werk, ziekte, geen toekomstperspectief. Het is waardevol om te kunnen helpen.

Kinderwerk
Het kinderwerk wat gedaan is in de sloppenwijken heeft veel voldoening gegeven aan de deelnemers. Deze kinderen gaan of kunnen niet naar school. Het kinderwerk kwam snel op gang, er kwamen dagelijks 80 tot 100 kinderen genieten. Soms was er een moeder die haar tuin en zichzelf beschikbaar stelde om bijvoorbeeld het verhaal te vertalen. Er is genoten en geknuffeld met de kinderen. Als afsluiting zijn er pannenkoeken gebakken voor iedereen.

Groep
Binnen de leiding en de groep vulde iedereen elkaar uitstekend aan. Er was veel talent, in de bouw, muzikaal, etc. Er was een hechte, goede onderlinge band.

Website
Iedereen heeft het erg leuk gevonden dat er vanuit Nederland zo werd meegeleefd met de groep. De website is tijdens de reis enorm druk bezocht, wat erg leuk is voor de deelnemers. Betrokken blijven? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan op deze website in de rechterkolom.

Thuiskomst
We zijn erg dankbaar dat iedereen weer veilig is thuis gekomen. Boven alles dank aan onze Heer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch