Projecten Zuid-Afrika in de prijzen gevallen

Het Immanuël Hope Center in de township Reagile heeft afgelopen week de eerste plaats behaald als Community Builder of the Year. Itireleng, een organisatie die gehandicapten aan werk helpt, kreeg de tweede prijs. Aan deze prijzen zijn geldbedragen verbonden.

Het bijzondere is dat beide organisaties mede door de hulp van SHIB tot ontwikkeling zijn gekomen. Dat betekent dat door de steun van donateurs en sponsors van SHIB deze prachtige prijzen behaald konden worden. Iets om samen dankbaar voor te zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt juist nu er een jongerengroep van SHIB in Zuid-Afrika hard voor o.a. Itireleng aan het werk is.

Dit is prachtig nieuws en betekent een steun in de rug voor de lokale werkers en voor SHIB. Als organisatie zijn we trots en blij, en God dankbaar!

Nieuwe plannen voor 2012
Ondertussen is het bestuur van SHIB in Zuid-Afrika bezig met nieuwe plannen en het helpen opzetten van nieuwe projecten. Op dit moment zijn er in de township Borolelo vijf kleine crèches die niet of nauwelijks voldoen aan de voorschriften voor hygiëne, ruimte en onderwijs. Een nieuw gezamenlijk onderkomen op een al beschikbaar terrein is een grote wens van veel ouders in de township. Het ziet er naar uit dat in 2012 een start gemaakt kan worden met een daycare bij het KLCC (Koster Life Care Centre) in Borolelo. Dit zal een daycare worden zoals het Immanuël Hope Center. Ook dit is goed nieuws, en we kijken er naar uit om hiermee aan de slag te gaan tijdens de komende projectreizen in 2012!

Wil je ons helpen? Dan nodigen we je uit ons werk te steunen door donateur te worden. Je kunt je via onze site daarvoor opgeven. Wil je daadwerkelijk meebouwen aan zo’n schitterend project? Geef je dan op voor één van de reizen in 2012. Ook hiervoor kun je op de site terecht. Eerst meer informatie? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch