[2011aug] Een productieve dag

Vandaag begint de dag anders dan anders. We beginnen de dag met een bezoek aan het IHC, het Immanuel Hope Center (dagopvang). De kinderen staan ons al op te wachten en komen al rennend naar ons toe als de eerste van SHIB de bus uit stapt. Even knuffelen en spelen met de kinderen en daarna gaan we met z’n allen naar binnen. In een grote kring laten de kinderen samen met juf Louisa liedjes aan ons horen die ze hebben geleerd. Ze kennen er zelfs dansjes bij. Frans geeft ons hierna een rondleiding over het terrein. Zes mensen van ons blijven vandaag hier bij het IHC. Het plan is om de juffen te assisteren, maar al snel blijkt dat er weinig gebeurt in de lessen. We nemen alle kinderen mee naar buiten en we gaan spelen in de speeltuin. Vooral heel veel knuffelen en proberen zoveel mogelijk kindjes vast te houden (hoewel acht kinderen tegelijk toch wel het maximum is). Een andere groep gaat weer kinderwerk doen.

Door ons bezoek aan het IHC beginnen we wat later waardoor er een aantal kinderen al naar de creche zijn  en niet met ons mee kunnen. Toch zijn er ‘s ochtends zeventien kinderen, daar maken we armbandjes en kettingen mee d.m.v. rietjes. Ook hebben we ze het verhaal van Bartimeüs proberen duidelijk te maken, volgens ons is het voor de kinderen duidelijk geworden. Dit kwam mede door het geweldige acteerwerk van Gerda die als de bedelaar Bartimeüs zelfs een sinaasappel wist af te troggelen van een klein jongetje (die is wel teruggegeven uiteraard). Verder zingen, spelen en knuffelen we wat af met de kinderen. Er is een meisje bij die wij huilend ophalen en die als wij klaar zijn weer lachend naar huis gaat, DAAR DOEN WE HET VOOR!! ‘s Middags komen er heel veel kinderen, ook schoolkinderen. Ook aan hen vertellen we het Bijbelverhaal en spelen we spelletjes zoals levend touwtrekken en bokkiespringen. De kinderen zijn niet te houden, en zijn weer niet naar huis te sturen!

Vandaag gaan we met z’n vieren aan de gang op de bouw. Koos is ook vandaag weer de leider (lijder) van Tim, Robert en Esther. We beginnen weer met beton storten rondom het Itirelenggebouw. Nadat al het beton gehard is zijn Esther en Tim druk bezig met het egaliseren van deze betonlaag. Een werk wat nog wel wat tijd vraagt. We graven bij de ingang een gat in de grond waar een welkomstbord in geplaatst zal worden. Hiervoor hebben Robert en Esther voor het eerst van hun leven een muurtje gemetseld. Ook ruimen we het terrein weer een stukje verder op en maken we de ramen van het gebouw schoon.

Ook vandaag gaat er weer een groep naar de shacks, om de shacks van gisteren af te maken en met nieuwe te beginnen. We hebben ons opgesplitst in twee groepen. een groep is begonnen met de shack van gisteren en de andere groep is met een andere shack begonnen. Daar is het dak lek en er moet daar nodig wat gebeuren. Nadat dat dak gerepareert is gaan beide groepjes verder met de shack van gisteren, want die hebben we uitgebreidt met anderhalve meter. Om dat goed te doen moet eerst het dak er af en de zijkanten moeten ook voor een groot deel opnieuw gedaan worden. Ondanks dat  er erg veel aan deze shack gedaan moet worden hebben we het gelukkig op tijd af! We genieten nog even van een leuke terugreis en verlangen naar een heerlijke warme douche.

Esther: Lieve mensen in Nederland maar speciaal Jelte! Ik heb het hier heel erg naar m’n zin, leuke groep en echt heel lekker eten en lekker warme bedden! Ik heb de eerste paar dagen kinderwerk gedaan. Heel erg leuk maar ook wel ontzettend vermoeiend. Vandaag heb ik meegeholpen in de bouw. Heerlijk om eens lekker de handen uit de mouwen te steken samen met de lokale bevolking. Maar wat gaat de tijd hier snel! We zitten al op dag 6! Maar Jelte super lief dat je zoveel berichtjes schrijft! Vooral blijven doen! Ik mis je en ik hou van je! Hele fijne vakantie in Spanje en geniet van je vrije dagen/avonden ;)! Hele dikke kus van mij! Ook voor mama, papa, Robin, Tom en Sandy!

Jos: Hee allemaal, super bedankt voor jullie berichtjes, hartstikke bedankt. Ik heb vandaag voor het eerst kinderwerk gedaan, dat is echt nog veel leuker dan ik gedacht had. De twee dagen hiervoor heb ik gebouwd, vooral maandag was zwaar. Maar het is voor het goede doel en dan kun je net ietsjes meer 😉 Gelukkig slapen we in relaxte bedden, dus ik kan er iedere dag weer fris tegenaan. Ook het eten is top, vooral ‘s ochtends warm eten is lekker als voorbereiding op de bouw. Btw, ik heb nog geen blaren 😛

Gerda: Zoals jullie zien geniet ik erg in Afrika en ik lees al jullie berichten. Leuk! Ja Jan, je had er bij moeten zijn. Wel fijn dat Han en Eef goed voor je zorgen. Inge en Henry, fijne vakantie zaterdag, wees voorzichtig en geniet ervan. En Henk, we hebben een klok gekocht! Annie, ik heb je foto gezien. We gaan bijkletsen. Groet Gerda

Hanneke: Hoi allemaal, hier is het echt super, kinderwerk vandaag was echt heel leuk! Lieve vriendinnetjes, hele fijne vakantie, jammer dat jullie niet hier zijn, maar de groep is super. Mam, weet jij misschien iets over hockeykamp? Jeroen, hoe is ‘t?  Weinig tijd om jullie te missen ;-). Liefs

Wilger: Hee allemaal, We hebben hier heerlijk wel een beetje koud. Ik geniet enorm van de kinderen en na het werken op de bouw voel ik me ook erg voldaan. Het voelt alsof we hier al weken zijn!

Dirk: Hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! (wijsvinger naar voren, duim omhoog, reisteken/begroeting!) 😀 Ik heb het naar m’n zin, alles is top! ‘s nachts koud maar het wordt alsmaar kouder als de zon op komt.. :S Er werd vertelt over een adoptie project, aangezien we toch een aantal kamers over hebben…… doe ik er n paar in mn tas;-) Ke a go rata! We are having fun! 😀 See ya in 1,5 week! Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! (wijsvinger naar voren, duim omhoog, reisteken/begroeting!)

Tamar: Lieve allemaal! Bedankt voor al jullie berichtjes, doet me goed! Ik vind het hier weer helemaal geweldig.Vandaag heb ik kinderwerk gedaan, het was weer heel leuk en bijzonder. Dat je kinderen door alleen een knuffel al helemaal blij kan maken! De vorige dagen heb ik gebikkeld op de bouw. Het huis waar we nu slapen enzo is veel mooier dan vorig jaar. Het enige wat een beetje tegenvalt is dat ik elke dag om half 6 op moet, maar dat went vanzelf hoop ik 😛 Mam nog gefeliciteerd! Tom, heel veel plezier op vakantie. Geniet ervan en doe voorzichtig! Ik begin je nu toch echt wel te missen, ik hou van je! Liefs en een dikke kus voor jullie allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch