Voorbereidingsweekend jongerenreis

In mei is er als voorbereiding op de jongerenreis naar Zuid-Afrika een tweedaagse gehouden. Het doel van deze dagen was elkaar beter te leren kennen, een stukje voorbereiding op de reis en het ontdekken van ieders kwaliteiten.

Er werd een presentatie getoond, zodat de jongeren een indruk konden krijgen hoe een dag in Zuid-Afrika er uit zal gaan zien. Ook werden de jongeren voorgelicht over de ins en outs van Zuid-Afrika en de omgeving waar de groep zal verblijven.

Tijdens de tweede dag hebben de jongeren door middel van opdrachten laten zien wat zij in huis hebben. De activiteiten bestonden uit ‘kinderwerk’ en ‘bouwen’. Allereerst kregen de jongeren in groepjes de opdracht knutselactiviteiten te bedenken met behulp van een beperkt aantal (afval)materialen. Ook bedachten ze sport- en spelopdrachten en gingen ze overleggen welke Bijbelverhalen ze willen vertellen en op welke manier.

Het bouwwerk bestond uit drie opdrachten: een speeltuin aanleggen, fundering, metselwerk en dakconstructie presenteren en een shack bouwen van afvalmateriaal. De leiding was enorm tevreden over de eindproducten en heeft veel kwaliteiten onder de jongeren ontdekt.

Tot slot zijn er coördinatoren onder de jongeren aangewezen, die de voorbereidingen zullen
voortzetten van alle activiteiten in Zuid-Afrika.

Kortom: een geslaagd weekend, en nu op naar Zuid-Afrika!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch