Nieuwsbrief december 2010

Dankbaar. Zo kijken we terug op het afgelopen jaar. Onder Gods zegen hebben we weer veel mogen betekenen voor de allerarmsten in Zuid-Afrika. Mede dankzij uw en jouw hulp! En dat willen wij graag verder vertellen.

Dit jaar gingen weer tientallen vrijwilligers met drie projectreizen mee: in februari een groep scholieren uit Zevenaar, in de zomer een groep jongeren uit de regio  Amersfoort/Barneveld en in oktober een groep volwassenen uit Barneveld. Er is veel werk verzet en iedereen is ongedeerd teruggekomen. Met mooie en onvergetelijke herinneringen en nieuwe vriendschappen!

Voor 2011 staan er weer twee reizen op het programma. De jongerenreis van 29 juli t/m 13augustus is al volgeboekt. Bij de  volwassenenreis van 14 t/m 29 oktober is nog plaats. Begin 2012 zal er weer een scholenreis volgen. Deo Volente, beseffen we. Wil je ook zo’n avontuur meemaken, houd je ervan om je metterdaad je in te zetten voor een verre, arme naaste of begint het weer te kriebelen om nog eens te gaan, aarzel dan niet om je aan te melden! Begin volgend jaar ronden we de werving van een nieuwe oktobergroep af. Zorg dat je erbij bent!

Als bestuur zijn we telkens verwonderd over de inzet van zoveel enthousiastelingen. Naast de groepsleiders en tientallen deelnemers zijn er ook vrijwilligers die meer op de achtergrond hun steentje bijdragen: Simon Voogd en Henko van de Weerd houden de SHIB-website bij, Harry Noordhof helpt ons met de promotie van ons werk en sinds kort zorgt Yvonne Oosterbroek voor de bestuursnotulen. Uiteraard laten we Annie Munneke niet onvermeld, hoewel zij telkens op eigen initiatief naar Reagile en Borolelo gaat voor het opzetten van activiteiten voor ouderen.

In Zuid-Afrika gaat het voorspoedig met de Welcome Home Nursery School van Antoinette. Zij haalt de ene prijs na de andere, maar voor haar blijven de kinderen centraal staan. Op het Immanuel Hope Centre bouwt manager Phillip Tshidiso Moleofi de activiteiten gestaag uit. Tegenslag met een defecte waterpomp (nodig voor de groentetuin) is met steun van SHIB overwonnen. De speeltuin heeft een opknapbeurt gehad. We hebben een goede verstandhouding met het gemeentebestuur van Kgetleng Rivier (waaronder Koster en Swartruggens vallen).

De samenwerking met Itireleng is voltooid: het hek staat en het dak zit, de Zuid-Afrikaanse organisatie moet het nu zelf verder rooien met hun nieuwe gebouw. Bij de Intermediate School in Borolelo zijn twee lokalen gebouwd en in gebruik genomen.

SHIB is een financieel gezonde organisatie. De jaarverslagen staan op de website. Jammer genoeg ontwikkelt de koers van de Zuid- Afrikaanse rand zich ongunstig ten opzichte van de euro. De rand is 20 procent duurder geworden, waardoor we meer kosten maken.

Verrast zijn we over de giften die we regelmatig krijgen, maar vaste donateurs hebben we beslist dringend nodig. Als u graag uw donatie goed en direct besteed wilt zien, maak dan nu een gift over naar SHIB!

Er valt nog veel meer te vertellen over ons werk in de sloppenwijken Reagile en Borolelo. Met deze nieuwsbrief willen we echter voor alles zeggen: DANK U WEL!

Mogen we volgend jaar weer een beroep op u en jullie doen? Kea la boga! Baie dankie!

Het bestuur van SHIB wenst u een gezegend en voorspoedig 2011!

Martine Voogd, Jetze Baas, Frans van de Stroet,
Cor van der Pol, Gerhard Wilts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch