[2010okt] Laatste dag …

Vandaag was onze laatste werkdag in Zuid-Afrika! Het gevoel van opstaan en naar de bouwplaats vertrekken was dus wel een beetje dubbel, omdat we toch wel graag naar huis gaan, maar tegelijkertijd willen blijven…

De school is ver gevorderd, er is vandaag weer hard gewerkt op de bouw. Nog niet alles is af, het plaatselijke bouwbedrijf wat door Shib is ingeschakeld maakt het af. Maar voordat dit het geval is moesten wij natuurlijk vandaag nog even flink er tegen aan! Metselen, bikken, leistenen vloer leggen, plafond maken en de bouw opruimen, het was nog een behoorlijke klus!

Ook het kinderwerk in de sloppenwijk Borolelo was vandaag voor het laatst. Vandaag gingen Willy, Marianne, Grianne, Arjan en Hill. De opkomst was de beste van de hele twee weken: ongeveer 100 kinderen! Ook waren er weer veel moeders, en zelfs een vader. Wat je merkt is dat deze mensen en kinderen echte armoede kennen. De kinderen zijn vuil en hebben kapotte en zeer armoedige kleding aan. Het programma was als altijd, spelletjes, zingen, bidden, en nog veel meer. Ook vandaag zijn er weer oranje petjes uitgedeeld, en daarnaast nog beesies en ballonnen. Het is prachtig om kindjes en moeders blij te maken.

Aan het einde van de ochtend hebben we op de bouwplaats, in de schoollokalen cadeautjes uitgedeeld aan de kinderen. Het ging om beesies, knuffeltjes, petjes, bellenblaas etc. Schitterend al die blije kindergezichtjes!

Vanmiddag vond er weer shackrepair plaats door Alie, Henk, Christian, Joke en Marina. Er woonde een moeder met vier kinderen en twee kleinkinderen, waaronder een baby van drie maanden. Ongelooflijk hoe dit past in zo’n sloppenhuisje. Maria, de bewoonster, had de shack zelf gebouwd, maar op dit moment was het net een vergiet. Er is naar tevredenheid van alles opgeknapt. Er is een stuk zeil en isolatiemateriaal achtergelaten. Ook is er weer een voedselpakket gegeven en zijn er presentjes uitgedeeld.

Vanavond hebben we een gedichtenavond op Shalom met elkaar. Laatste avond in dit mooie land, we genieten er nog maar even goed van!

Morgen is er een officiële overdracht op de bouw, kunnen we onze tassen inpakken, lunchen we nog op Shalom en daarna vertrekken we naar Johannesburg. Tot snel!

Marina: Lieve Bart en kinderen, nog twee nachten slapen en dan ben ik weer thuis, ik verheug me erop om jullie weer te zien! Alle anderen: bedankt voor jullie reacties. Liefs, Marina.

Willy: Lieve Ron, jammer dat ik je niet meer zie, ik wens je een hele fijne vakantie, geniet ervan, je verdient het! Dikke knuffel, ma. Lieve allemaal, tot zaterdag aanstaande! Ik verheug me erop jullie weer te zien. Liefs, ma.

Sanne: Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxjes!

Ton: Tot zaterdag.

Paulien: Zooo, nu is het echt bijna voorbij, nog één nachtje hier in het prachtige Zuid-Afrika. Ik wil eigenlijk wel blijven, maar kijk er ook enorm naar uit om jou weer te zien, lieve Matthijs! ‘k Ga je plat knuffelen 🙂 Ook fijn om iedereen weer te zien! Tot snel, liefs, Paulien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch