[2010okt] Woensdag gehaktdag

Maar niet hier in Afrika want we aten rijst met pompoensalade, aardappelsalade en uit de stoofpot rundvlees. We zijn vandaag vroeg opgestaan en hebben fijn kunnen genieten van de eieren en overheerlijke bananenyoghurt. Daarna zijn we om 8 uur naar de bouw gegaan waar we het één en ander hebben kunnen bouwen met de nieuwe energie die sommigen van ons hadden verzameld. (De anderen lagen wakker doordat de één in de ander zijn teen kneep om het snurken te stoppen…)

Op de bouw is er een begin gemaakt met een mooi leistenen vloer voor de school, daarnaast is er ook nog op het dak gezeten. Het hoogtepunt was wel het metselen van de muurtjes boven de wc’s. Hierbij was het spreekwoord “Langs de kromste voren groeit het meeste koren”, oftewel er was (niet door ons) een erg scheve muur neer gezet wat resulteerde in nog meer compenseren en een wat scheef en vreemd metselwerk. Dit betekent wel dat Grianne de geweldig ambachtelijke kunst van het metselen verstaat!  Het betekent ook dat ze bijzonder scheef kan metselen (maar dit lag natuurlijk niet aan haar…). Al met al waren we blij dat het maar een damestoilet was… :P)

De andere groep heeft vanochtend kinderwerk gedaan. We zijn weer naar een nieuwe plek geweest. Er waren ongeveer 50 kinderen en ook heel veel moeders. Vandaag hebben we een nieuw spel gespeeld met de kinderen.
Hill had een groot laken meegenomen met daarop een tekening van een grote vis. Onder een van de vinnen zat een gat. De kinderen mochten een voor een door het gat. Dit was een groot succes! Daarnaast hebben we weer het kleurenspel gedaan, bellen geblazen en met de kinderen gebeden en gezongen. Aan het eind kregen de kinderen ieder een oranje petje met daarop de tekst ‘Jezus Loves You‘. Ook hebben we bounchbalonnen voor de kids opgeblazen en deze uitgedeeld.

Tegen de middag was iedereen weer terug op de bouw. Van daar zijn we direct naar huis (lees Shaloom) gegaan. Daar hebben we lekker gedoucht, geluncht en zijn we weer in de bus gesprongen want voor de middag stond een cultureel uitstapje op het programma! Op weg naar Groot Marico vlogen ons opeens de takken om de oren. De bomen stonden zo dicht op de weg dat de takken tegen de bus aan zwiepten en soms door openstaande raampjes naar binnen vlogen. Een maal aangekomen zijn we via een avontuurlijk pad naar een idyllische zwemplek gelopen. Daar hebben een aantal van ons een frisse duik genomen. In een van de bomen hing een lang touw waar we als ware tarzan’s en jane’s over het water heen zwiepten en er sierlijk in plonsden. Hierbij was Jan-Jaap duidelijk de ware tarzan… 😛

Op de terugweg moesten we weer langs de takken en de bomen, en een stijle berg op welke onze planning in de war schudde. De bus trok het niet de berg op, en halverwege gaf de motor de geest. Dus bergafwaarts maar weer, achteruit… Eenmaal weer beneden hebben we hulp aan een plaatselijke boer gevraagd welke ons met zijn John Deere (spreek uit: “sjon diéééééééére”) de berg op heeft getrokken. Vol goede moed vervolgden we onze weg maar nog geen vijf minuten later ging de bus echt niet meer aan. We zijn de bus uit gezet en mochten we het laatste eind met onze gastvrouwen meerijden in hun ‘bakkies (jeep en auto).

We werden ontvangen met muziek van marimba’s (zie foto Marianne voor een miniatuur uitvoering). We hebben gedanst en lekker gegeten. Sommigen hebben nog souveniers gekocht in een plaatselijk winkeltje.

Toen de bus weer was opgelapt zijn we naar Shaloom getuft. Het was een bewogen dag en we gaan nu lekker slapen.

— persoonlijke berichtjes —

Henk: Lieve Annie en de kinderen en kleinkinderen. Bedankt voor jullie berichten! We zijn de dagen aan het aftellen. Vandaag hebben we lekker in de rivier gezwommen. Groeten, Henk.

Grianne: Lieve Li, Noel, Ro, fam Ritsema, Marga, fam Geerts bedankt voor jullie berichtjes!! Het is hier nog steeds geweldig! Ik geniet me volle teugen. Heel veel liefs en een dikke kus aan Harro!! Grianne

Hill: Lieve familie, vrienden en bekenden het is hier nog steeds fantastisch, ik heb het hier reuze naar mijn zin. Knuffels voor de kleinkids en een dikke knuffel voor ma en Herman.

Jan Jaap: Lieve Titia en familie en vrienden, ik hoop dat je vandaag een leuke dag gehad op school en zo. We zijn hier al weer aardig bezig met de terugkomst en ik er wel weer een beetje zin in (ook om jou te zien TitiaJ). Veel succes daar en tot zaterdag! Kusjes.

Marianne: Lieve allemaal, de laatste dagen zijn helaas in aantocht, maar ik vind het ook wel heel leuk om jullie weer te zien en alle belevenissen te vertellen. Dikke Kus Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch