[2010okt] Het dak gaat er op!

Vanmorgen beginnen we na de GMG en het ontbijt weer met de bouw. We gaan het laatste deel van het dak afmaken! Dit is een groot karwei, omdat de platen erg zwaar zijn. Het zijn zinken platen die door 2 personen omhoog getild worden en vervolgens door 3 mensen aangepakt worden op het dak. Vrijdagmiddag hebben we de ene kant van het dak afgekregen, en vandaag de andere kant! Hier is iedereen erg blij mee. Fijn dat dit ondanks de hitte toch gelukt is. Rond 12 uur in de middag kun je een eitje bakken op het dak, zo warm is het.

Verder vordert het metselwerk aan het toiletgebouw ook goed. Daar wordt ook met man en macht aan gewerkt.
Ook gaat er vanmorgen weer een groepje (Marina, Truus, Grianne, Ton en Hill) Borolelo in om daar kinderwerk te gaan doen. Deze keer gaan ze naar een andere plek in de sloppenwijk. Er zijn nu allemaal andere kinderen, rond de 40. Er worden weer veel spelletjes gedaan en er worden hoeden versierd met stickertjes. Het is elke keer weer een bijzondere ervaring om midden in de sloppenwijk dit werk te kunnen doen.

Later op de middag gaan Arjan, Henk en Christian samen met Annie (een Barneveldse verpleegster die haar hele leven al ontwikkelingswerk doet en nu dus ook hier) de sloppenwijk in om een aantal shacks te bezoeken. We komen hier vaak schrijnende situaties tegen. Daarna bezoeken we nog de begraafplaats van Borolelo.

‘s Middags beginnen een aantal mensen met de voorbereidingen voor de Hollandse avond. Er worden veel groenten gesneden uit de groentetuin van Willemien. Er wordt een Hollandse stoofpot gekookt in een Afrikaanse kookpot buiten in de open lucht. Iedereen vindt het erg lekker. Er zijn ruim 50 gasten. We zijn allemaal gekleed in oranje, rood, wit en blauw. Al met al is het een heel gezellig feest.

We zijn best wel moe na een aantal intensieve dagen, maar genieten nog steeds volop!Christian:
Dit is ons laatste stukje van mijn groepje, hoop dat jullie er van genoten hebben. Ik ga er nog een paar mooie dagen van maken en zie jullie zaterdagochtend! Veel liefs, Chris.

Truus: Tim, wat leuk om ook een berichtje van jou te krijgen. Vanmorgen mocht ik weer mee met het kinderwerk. Gisteren  hebben we nog een tochtje gemaakt met het bakkie van Koos dwars door de wildernis. Kusjes voor iedereen.

Arjan: Hey schatjes!! Hier is het warm en op het dak is dat goed te merken. De laatste dagen zijn alweer in zicht!! Bedankt voor de berichtjes super leuk!! Zie jullie zaterdag weer!! Xx je mannetje!!

Thamar: p,m,r,g,s,w,n dank je voor jullie berichtjes! Ik zie jullie zaterdag! Ik ga nog even heel goed genieten de laatste dagen..li,no en ro ook jullie bedankt voor de berichtjes, erg leuk! We zien jullie volgende week! Dikke kus van mij!

Alie: Nog een paar dagen en dan is het alweer voorbij. Het is erg dubbel allemaal. Graag naar huis maar ook willen blijven. Voor iedereen een dikke kus en een knuffel voor Evy. Liefs Alie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch