[2010okt] Donderdag

Vandaag zijn we extra vroeg opgestaan, de dag begon al om kwart voor 6. Na een goed goedemorgengesprek over spreuken hebben we Alie bijzonder verrast met een lekker ontbijt, zingen en een stel cadeautjes gemaakt door ons als groep voor haar 27e trouwdag.

Daarna zijn we zingend de bus in gegaan omdat we vandaag graag kinderwerk wilden gaan doen. We zijn in Reagile ontvangen door Philip, welke het Immanuël Hope Center leidt, deze heeft ons ook een rondleiding gegeven over het terrein en de verschillende projecten die er gedaan worden gedaan. Ze verbouwen er verschillende groentes, en kruiden. Ook hebben ze een naaiatelier waar ze logo´s op t-shirts borduren, daarnaast is er een activiteitencentrum waar verschillende sieraden gemaakt worden. Ook is er een schoenmakerij. De inkomsten worden gebruikt om het centrum draaiend te houden.

Als eerste hebben we hier de kinderen begroet en zijn we met hen gaan knutselen, daarna zijn de mannen naar de bijgelegen speelplaats gegaan, welke ze opgeknapt hebben. Geweldig om zo met de kinderen bezig te zijn, hiervan werd de stoerste man week…

Na de heerlijke lunch van tosti’s zijn we naar de Welcome Home Nursery School gegaan (ook in Reagile) onder leiding van Antoinette. Bij aankomst werden we zowat uit de bus getrokken door zo’n 100 kleuters en werden we met luid gejuich ontvangen. Erg leuk! Al snel hingen alle kinderen ons om de enkels en zaten ze op onze ruggen of hingen ergens anders aan. Ik heb me nog nooit zo geliefd gevoeld J (Jan-Jaap).

Als eerste hebben we gezongen en theater gespeeld, en daarna hebben we een erg leuke voorstelling gehad van de jongens en meisjes op muziek van onder andere Shakira en K’naan (ofzo), dit was erg bijzonder om te zien en te beleven! Daarnaast hebben we ook allerlei leuke kinderspulletjes uitgedeeld, o.a. beestjes en ballonnen.

Op de terugweg zijn we langs Skierlik gegaan waar we met de kinderen uit de sloppenwijken gevoetbald en geknutseld hebben we met kinderen in de open lucht. Het voetballen was erg warm er zijn heel wat liters water gedronken en uitgezweet!

Onder tussen hebben Arjan en Henk een erg zwaar shack bezoek gedaan, wat anders liep dan zij verwacht hadden. Ze waren van plan de kinderen uit de shacks op te zoeken en mee te nemen voor het kinderwerk, maar liepen tegen de onvoorstelbare armoede en zieke personen die voor hun shacks zaten aan. Op deze manier kwam de armoede en ziekte heel erg dichtbij, mensen met de dood in hun ogen… Het brood dat we over hadden van de lunch hebben zij naar deze mensen gebracht.

Na een bewogen en drukke dag zijn we uiteindelijk om 5 uur op Shalom aangekomen.

Hill:
Lieve mensen allemaal bedankt voor jullie reacties op de web-log, blijf ze vooral sturen. Hier gaat alles fantastisch! Jullie moeten maar veel bidden dat ik terug kom! Knuffels voor mijn kids en kleinkids en familie en natuurlijk Herman en alle lieve vrienden en vriendinnen.

Henk:
Lieve Annie en kinderen en kleinkinderen en alle andere kennissen, Ik maak veel mee en heb het erg naar mijn zin. Annemiek, ik heb de groeten gedaan aan de personen die je vroeg Baie dankie van Truija.
Groep 2009, ik moet de groeten doen van Antoinette, zoals je ziet op de foto.

Jan-Jaap:
Ik wil even de groeten doen aan papa (succes daar) en mama (succes ook daar). Titia, heel veel plezier in Polen, ik hoop dat je het fijn hebt samen met je moeder enzo, en ik hoor wel hoe het was en ik hou van je en een dikke knuffel, die je nog wel krijgt 😉

Grianne:
Het is schrijnend om te zien hoeveel armoede er is. Maar het is ook zo prachtig om te merken dat God (ook) hier aan het werk is. groetjes aan iedereen! En Harro nog een dagje en dan heb je weekend! Toch? Geniet ervan en een hele dikke kus van mij!!

Marianne
Voor mij was het persoonlijk een dag met een dikke goude rand. Ik ben namelijk naar de school geweest waar we in 2006 aan gewerkt hebben en het was geweldig om te zien hoe deze nu in gebruik was. Lieve mensen, alle goeds en hoop gauw weer berichten van jullie te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch