[2010okt] Een enerverende dag

Gisteravond hebben een aantal na het diner (Boboti) een huiskamerconcert bijgewoond bij Koos & Willemien thuis. Dit bestond onder andere ook uit een stuk cabaret. Het was volgens degene die er heen zijn gegaan erg leuk!

De ochtend begint zoals alle ochtenden; vroeg! Na weer een heerlijk ontbijt vertrekken we om 08.00 uur naar de bouw. Een groepje gaat op weg om kinderwerk te gaan doen. Dit groepje (Chris, Hill, Marianne & Paulien) vindt een mooie plek op een kruising in “Borolelo”, de township hier bij Swartruggens. Al bijna gelijk komen de eerste kinderen aanlopen, samen met hun moeders. Binnen 5 minuten zijn er al meer dan 20 kinderen.

We beginnen, na een kring gemaakt te hebben, met het zingen van liedjes in combinatie met gebaren en vooral veel stampen :). Het is een erg geslaagde ochtend, met op het hoogtepunt meer dan 40 kinderen. Ook de moeders doen gezellig mee. Alle werkjes, olifanten en ballonnen komen uit de grote tas te voorschijn, waarmee we ze erg goed kunnen vermaken.

We gaan vandaag weer vrolijk verder op de bouw, maar eigenlijk is het te warm om te werken. Gelukkig komt Koos ’s middags met broodjes knakworst wat het een beetje goed maakt. Onder het geschreeuw van; “I need more dagga!!” (cement) maken we weer een aantal muren af.

Arjan werkt in de brandende zon verder aan het dak, samen met zijn vriendje John. Met het dak schiet het aardig op, en we hopen dat eind van de week klaar te hebben. Het wc hok (6 wc’s) dat we bouwen zal nog wel iets langer duren, aangezien de muren nog niet af zijn, en er dus nog aan het dak begonnen moet worden. Maar ons doel is om ook dit af te krijgen.

Vandaag is er voor het eerst shackrepair gedaan. Vanmorgen zijn Henk & Alie wezen kijken in Borolelo om te kijken welke shacks gerepareerd moeten worden. ’s-Middags gaat er een groepje (Truus, Henk, Hill, Sanne en Alie) naar een shack. Helaas hebben we geen bouwmateriaal kunnen kopen, omdat de winkel vandaag om 1 uur dicht is. We kunnen dan ook maar weinig repareren. Wel hebben we cadeautjes bij ons voor de kinderen, die met een brede glimlach ontvangen worden. De dankbaarheid voor het voedselpakket dat we overhandigen aan de eigenaar van de shack is zeer groot. Dat maakt voor de groep veel goed, gezien de frustratie even erg hoog is omdat de shack niet gerepareerd kan worden. We bidden samen met de familie (alleenstaande vrouw met 3 kinderen & 3 kleinkinderen) in haar huisje, knielend op de lemen grond.

Nu zijn we weer op “Shalom”, en gaan zo lekker eten. We genieten heerlijk van onze rust, iedereen heeft lekker de tijd voor zichzelf.

Tot morgen!

Christian:
Kinderwerk was erg leuk om te doen. Daarna weer lekker gemetseld, samen met onze maatjes Mister Maconi, Opa Erik & Aston Villa (Zimbabwaanse bouwvakkers).

Dita: I need more dagga spreek je uit zoals “I will work” van Age of Empires. Hier gaat alles verder prima, het weer is hoog zomers (+30) en blauwe lucht. Veel liefs aan jullie allemaal!

Arjan: Hey Jokepook!! Daar ben ik weer! Hier gaat tie baie goed! Ben hard aan het werk op het dak. Als ik naar bed ga hangen de foto’s boven me bedankt hoor!! Geef Sem een dikke knuffel en een dikke kus…en geef jezelf er ook maar een van mij 🙂 Je krijgt ook de groetjes van Alie (moet ik zeggen hoor) Succes verder met alles! XXXXXXXXXXXXX

Alie: Hoi,hoi, allemaal Irene iedereen vind het fotoboekje erg leuk Het is al vaak bekeken. Het gaat hier verder geweldig . We maken mooie dingen mee. Ik vind de berichtjes fijn om te krijgen! Ik kijk er elke avond naar uit. Iedereen dikke kus van mij! Joke de groeten van Arjan.

Thamar: Hoi allemaal! Het gaat hier helemaal prima. Ik geniet volop van de lieve kindjes, het bouwen en gewoon van het hier zijn. Ik heb vandaag voor het eerst gemetseld, helemaal leuk. Ik vind het heel fijn om ‘s-avonds al jullie reacties te lezen! Heel lief! Dikke kus van mij!

Truus: De bouw met z’n allen vind ik net een bosdag, lekker met z’n allen bezig zijn, lekker eten tussendoor. Gezellig kletsen. We maken ook heel ontroerende dingen mee. Wat geniet ik van jullie berichtjes. Fijn dat met Anna alles goed was. Een pakkerd en een smak voor iedereen, eentje voor Haag extra. Heb het goed en hou het goed!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch