Gebeden verhoord

Wat is het moeilijk om je kind los te laten. Kan het zijn eigen weg gaan?
Met diezelfde vraag worstelde SHIB de afgelopen periode inzake het Immanuël Hope Center. In gebeden werden die zorgen voor Gods troon gebracht. Met pijn in het hart moesten we aankondigen dat we het IHC niet langer financieel zouden kunnen ondersteunen. Per 1 januari 2010 stopten de financiële bijdragen.
Hoe zou het verder gaan?

De eerste berichten maakten het bestuur erg bezorgd: ook de blanke boardleden hadden hun lidmaatschap en activiteiten stopgezet. Hoe zou SHIB het IHC bij een bezoek aantreffen?
Zo ging ik begin augustus naar Reagile.  Maar wat werden alle twijfel beschaamd. Een geweldige verrassing wachtte mij en daarmee heel SHIB.

Onder leiding van Phillip Tshidiso heeft IHC een geweldige positieve ontwikkeling doorgemaakt. Ik zal die hieronder puntsgewijs doorgeven:

 • Er is een subsidie aangevraagd en gekregen van de IDT (Industrial Development Trust), een organisatie die is opgezet door de mijncompany’s  om ontwikkelingsprojecten financieel te steunen. Per vrijwilliger wordt een bedrag uitgekeerd. Tevens krijgen alle vrijwilligers workshops aangeboden.
 • De tuin wordt goed beheerd. Er zijn contacten met het ziekenhuis en supermarkten om de opbrengst van de tuin door te verkopen. De kapotte pomp wordt op kosten van SHIB gerepareerd. *
 • De kinderen van de Daycare van IHC betalen voor zover het in het vermogen van de ouders ligt. Er wordt een goede administratie van bijgehouden. *
 • Er is een groep opgericht, Kgetleng Youth Development,  die zich gaat richten op de leerplichtige jongeren die op straat zwerven. Ze willen deze jongeren activiteiten aanbieden (o.a. sport en workshops) en ze adviseren naar school te gaan.
 • Een groep HIV/AIDS maakt kralen armbanden en kettingen.
 • Vrijwilligers doen ‘door-to-door visits’ in de township  om de noden van de mensen in kaart te brengen.
 • Het internetcafé zal weer worden geopend.
 • Een computercursus van 5 sessies in de maand wordt doorontwikkeld naar een waardig certificaat.
 • Het opzetten van een autowasserij.
 • Het opzetten van een wasserette (een tweede wasmachine moet worden gekocht). *
 • In de toekomst zal SHIB gevraagd worden winkeltjes te bouwen op de IHC-grond om producten aan de man te brengen. *

Alle vrijwilligers krijgen persoonlijk een bijdrage van de IDT.
Een * achter een onderwerp betekent: Daar zoeken we sponsors voor! Wie meldt zich? Klik hier aan te melden. Of klik op GIFTEN om de precieze bedragen te achterhalen of een goed doel te adopteren.

Deze ontwikkelingen hebben ons blij verrast. We willen God daarvoor danken.  Nu gaat Immanuel Hope Center dat betekenen voor de mensen wat bij de bouw bedoeld was!

Kortom: Bidders, dankers en sponsors gezocht!

Manager: Phillip

 

Tuin bij IHC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch